joi, 25 aprilie, 2024

Ce contine micul dejun care ajuta la imbunatatirea memoriei si la scaderea nivelului de stres

Distribuie:

Publicat:

Colina din galbenusul de ou ajuta la imbunatatirea memoriei si a functiilor cognitive, iar semintele de chia sustin sanatatea sistemului nervos. Nutritionistul Peggy Kostopoulos explica ce ar trebui sa contina prima masa a zilei pentru a sustine nivelul de sanatate al organismului.

Un studiu recent confirma ca eliminarea micului dejun nu ajuta la pierderea in greutate. Mai mult, Peggy Kostopoulos, nutritionist holistic, explica importanta acestei mese si ce ar trebui sa contina micul dejun pentru a imbunatati functiile creierului si pentru a scadea nivelul de stres. Specialista sustine ca proteinele, fibrele si grasimile sanatoase nu ar trebui sa lipseasca dimineata de pe masa, scrie adevarul.ro, care citeaza businessinsider.com.

Proteine Un ou ofera sase grame de proteine, adica 13% din cantitatea de care avem nevoie zilnic. In plus, albusurile de ou sunt bogate in potasiu, un mineral esential pentru buna functionare a organismului. Daca sunteti la dieta, puteti consuma doar albusul, contine doar 17 calorii si 0% grasime. „Ouale intregi asigura o doza sanatoasa de proteine ​​si grasimi care garanteaza senzatia de satietate. in plus, colina din galbenus ajuta la imbunatatirea memoriei si a functiilor cognitive“, spune nutritionistul.

Fibre O dieta bogata in fibre scade nivelul colesterolului din sange si atenueaza aportul de calorii pe parcursul zilei. incepeti ziua cu alimente bogate in fibre, iar astfel veti scadea sansele de a experimenta nevoia de a rontai intre mese. Ovazul, de exemplu, contine o serie de vitamine importante, minerale, antioxidanti si fibre. Poate fi combinat cu zmeura care, la randul ei, furnizeaza aproximativ 8 grame de fibre (o cana). si nucile sau semintele de chia sunt o sursa buna de fibre la micul dejun. Bogate in magneziu, acestea  sustin sanatatea sistemului nervos. De asemenea, activeaza multe enzime necesare productiei de energie. Deoarece vitaminele B si magneziul ajuta la cresterea secretiei de serotonina, ele pot contribui si la reglarea starii de spirit si la scaderea nivelului de stres. Alte variante de alimente bogate in fibre mai sunt bananele, capsunile, perele, briosele din tarate si painea prajita.

Alimente bogate in grasimi sanatoase Corpul are nevoie de grasimi pentru a absorbi substantele nutritive. Grasimea stimuleaza memoria si ajuta la cresterea secretiei anumitor hormoni. Ciocolata neagra, somonul, ouale si avocado sunt doar cateva din optiunile pe care le putem include in micul dejun. De exemplu, avocado contine mai multa grasime decat o multime de surse animale. Bogat in acid oleic, acesta ajuta la arderea grasimilor si previne diabetul de tip 2. Contine cu 40% mai mult potasiu decat bananele si poate fi adaugat in omleta, alaturi de cateva frunze de spanac. D.F.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img