joi, 18 aprilie, 2024

Ce este “aurul lichid” si cum se poate folosi acesta in tratarea unor boli

Distribuie:

Publicat:

Uleiul de masline reprezinta o adevarata minune pentru organism.. In vremuri de demult, egiptenii le dadeau grecilor grane pentru a primi in schimb ulei de masline. Lichidul galben-verzui era considerat cea mai valoroasa marfa de negot si o adevarata moneda de schimb.

Tratamentul multor afectiuni, dar si retetele cosmetice contineau acest ulei pretios, care detine proprietati fortifiante si revigorante. Motive suficiente ca acest remediu sa fie considerat „aur lichid“.

Continutul mare de antioxidanti, cum sunt vitamina E si polifenolii, ii ofera calitati terapeutice in prevenirea bolilor cardiovasculare. In medicina naturista se utilizeaza in special uleiul virgin presat la rece. Odata prelucrat, uleiul isi pierde din proprietati.

Acizii grasi mononesaturati din lichid stimuleaza colesterolul „bun“ si reduc riscul de imbolnavire a inimii. Se iau 2 lingurite de ulei de masline extravirgin in fiecare dimineata, pe stomacul gol, in cure de cate 2 saptamani. Cardiologii spun ca un consum regulat de ulei de masline reduce si tensiunea.

In colicile hepatice se recomanda urmatoarea reteta: pana la 400 ml de ulei de masline, 15 ml de coniac, 2 galbenusuri si putin mentol. Se amesteca totul si se bea dimineata, in doua randuri, la intervale de o jumatate de ora.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img