marți, 16 aprilie, 2024

Ce faci cand relatia ta nu iti ofera tot ce iti doresti

Distribuie:

Publicat:

Fiecare relatie este diferita, dar daca te simti singura, e una din doua variate. Prima varianta este aceea conform careia esti cu persoana nepotrivita – poate va potriviti doar teoretic, pentru ca v-ati ascuns adevarata personalitate. Din aceasta cauza, nu ati putut crea o conexiune reala, asa ca nu aveti prea multe lucruri in comun sau poate ca nici nu aveti aceleasi valori fundamentale. A doua varianta este ca esti intr-o relatie cu persoana potrivita, dar ti-a fost mult prea frica sa o lasi sa te descopere in totalitate.

Poti sa te simti vulnerabila pentru ca nu ti-ai asumat riscuri sa fii vulnerabila si sa iti arati adevarata fata, deci nu va conectati la un nivel mai profund. Vestea buna este aceea ca daca relatia ta se afla in a doua categorie, sunt lucruri care pot fi schimbate astfel incat sa combateti aceste sentimente.

Fii tu insati

Cunoasterea personala te ajuta sa te exprimi asa cum simti sa vezi daca ai jucat un rol pe tot parcursul relatiei tale. Este foarte eficienta pentru ca te ajuta sa te conectezi in mod autentic cu ceilalti. Cu cat reusesti mai mult sa fii tu in preajma celorlalti, cu atat ai mai multe oportunitati sa ai relatii reale ti implinite. Expunerea vulnerabilitatilor personale si lasarea aparentelor iti va da putere (tocmai de aceea terapia poate fi eficienta). Cunoasterea adevaratei tale personalitati iti va aduce confort, liniste si puterea de a te conecta cu ceilalti si de a te impamanta in propriile credinte si valori.

Greselile uriase pe care le fac femeile intr-o relatie si cum ii indeparteaza pe barbati fara sa-si dea seama

Asuma-ti riscul de a fi vulnerabila

O sa ne asumam riscul de a presupune ca partenerul tau nu poate citi gandurile. De multe ori avem impresia ca persoana de langa noi ar trebui sa stie cum ne simtim si ce ne dorim – mai ales atunci cand persoana despre care vorbim este partenerul nostru de o perioada lunga de timp. Cere ceea ce vrei intr-o maniera calma si linistita, aratandu-ti vulnerabilitatea. O data ce persoana de langa tine va intelege ce iti trebuie, ii va fi mult mai usor sa te ajute sau sa te sustina, ceea ce in caz contrar duce la distantare, si deci singuratate.

Vorbeste

Cheia este sa inveti sa ceri ceea ce iti doresti. Daca petreci mult timp mergand din inertie, fara sa te implici cu adevarat, ar cam fi timpul sa incepi sa faci mai mult efort. Exprimarea gandurilor si sentimentelor te va ajuta sa te simti mai bine pentru ca ceea ce duce la respect este de fapt comunicarea. si ghici ce. Nici macar nu trebuie sa cazi mereu de acord cu partenerul tau.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img