vineri, 19 aprilie, 2024

Ce nu stii despre MASLINELE VERZI

Distribuie:

Publicat:

Maslinele verzi sunt un deliciu mediteranean, aducand un plus de savoare multor mancaruri, salate si gustari de vara. Maslinul, pe numele sau oficial Olea europea, este un arbore originar din Siria si din zonele de litoral ale Turciei, foarte raspandit in jurul Marii Mediterane, unde era cultivat chiar si cu 5000 de ani in urma.

Este considerat “arborele vesnic roditor”, roadele sale fiind o parte esentiala din dieta mediteraneana, care promoveaza un stil de viata relaxant, sanatos, bazat pe consumul de alimente sezoniere, pline de micronutrienti esentiali.

– Maslinele verzi au un continut ridicat de grasimi, insa grasimile din compozitie, respectiv acidul linoleic si alfalinoleic, sunt benefice organismului, deoarece lupta impotriva colesterolului LDL. In urma cercetarilor recente, a fost scoasa la iveala capacitatea acidului linoleic de a scadea tensiunea arteriala.

– Continutul nutritional al maslinelor este impresionant, avand in compozitie numerosi compusi antioxidanti precum flavone, antocianidine, flavonoli, quercitina, acid gallic, acid caffeic etc. Cocktailul nutritional unic aduce organismului numeroase beneficii: intareste sistemul imunitar, lupta impotriva radicalilor liberi si sprijina sanatatea sistemului cardiovascular.

– Au efect antiinflamator. Extractele din masline verzi au efect antihistaminic, ajutand la menajarea alergiilor, iritatiilor, si scad inflamatia cronica.

– Sunt o sursa excelenta de vitamina E. Supranumita si “vitamina frumusetii”, aceasta ajuta la mentinerea sanatatii pielii si parului. Vitamina E in combinatie cu acidul linoleic din compozitie scad riscul aparitiei cancerului de colon.

– Au in compozitie o cantitate relevanta de fibre, intr-o cana de masline gasim 17% din necesarul zilnic de fibre. Astfel, ele mentin sistemul digestiv sanatos si sunt un aliment benefic celor care sufera de gastrita.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img