joi, 25 aprilie, 2024

Ce probleme grave pot afecta persoanele care dorm mai putin de 8 ore pe noapte

Distribuie:

Publicat:

Atacul de cord si problemele de memorie sunt doar cateva din problemele de sanatate ce pot aparea in cazul persoanelor care dorm mai putin de 8 ore. Specialistii avertizeaza ca prea mult somn sau lipsa acestuia pot dauna grav sanatatii. Toti cei care doresc sa urmeze un stil de viata sanatos stiu ca trebuie sa doarma nu mai putin de 8 ore pe noapte pentru a sustine echilibrul organismului. Prea mult somn, dar si lipsa acestuia pot dauna sanatatii.    Bright Side.me a realizat lista celor mai comune probleme care pot aparea in cazul persoanelor care dorm prea putin:

Probleme de greutate. Diferite studii arata ca perioadele scurte sau prea lungi de somn sunt legate de aparitia diabetului si a obezitatii. Lipsa somnului poate sta in spatele multor probleme de sanatate, specialistii avertizand ca nici prea multe ore de somn nu sunt benefice organismului.

Depresie. Persoanele care sufera de tulburari depresive sufera si de tulburari de somn. Este un ciclu vicios deoarece inclusiv prea mult somn cauzeaza oboseala. 

Probleme de inima. Lipsa somnului mareste riscul aparitiei unui atac de cord cu 34%. Studiile demonstreaza ca exista o legatura stransa intre orele de somn necorespunzatoare si bolile cardiace. 

Migrene. Lipsa somnului provoaca dureri de cap. Odihna necorespunzatoare afecteaza neurotransmitatorii din creier si nivelul de serotonina. Probleme de memorie Potrivit unui studiu, somnul necorespunzator afecteaza activitatea creierului. Mai mult, trezirile pe timpul noptii afecteaza functiile cognitive ale creierului, capacitatea de a ne concentra si amintirea unor detalii. sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img