joi, 28 martie, 2024

Ce riscuri iti asumi cand amani conceperea unui copil

Distribuie:

Publicat:

Nu mai este un secret faptul ca te expui unor riscuri in momentul in care amani sa ai copii, iar acest lucru il sustin si specialistii. Pe masura ce inaintezi in varsta, calitatea ovulelor scade, asa ca este recomandat sa faci copii mai devreme, scrie brides.com.

In cazul in care amani sa ai copii din diferite motive, este bine sa mergi la un control ginecologic si sa te consulti cu medicul tau. Cere toate informatiile despre sarcina si riscurile la care te supui in cazul in care nu vrei sa devii mama prea curand.

Ce se poate intampla daca amani sa ai copii
1. Numarul si calitatea ovulelor scade pe masura ce inaintezi in varsta
Fiecare femeie se naste cu un numar limitat de ovule, iar acesta scade odata cu inaintarea in varsta. La fiecare ciclu menstrual, numarul ovulelor se diminueaza. “Fertilitatea scade pe masura ce imbatranesti, iar primele semne incep sa se vada in jurul varstei de 32 de ani si se accentueaza in jurul varstei de 40 de ani”, sustine Alyssa Dweck, medic ginecolog in New York si profesor la Scoala de Medicina Mount Sinai. Din aceste motive, daca nu ai avut copii pana la varsta de 35 de ani, este recomandat sa te consulti cu medicul ginecolog pentru a-ti optimiza sansele de a ramane insarcinata.

2. Ai putea avea un risc crescut de avort sau probleme genetice
Pe masura ce inaintezi in varsta, calitatea ovulelor scade si acestea sunt predispuse la alterare genetica, iar acest lucru poate duce si la avorturi spontane. Modificarea genetica poate provoca si alte probleme, cum ar fi cresterea incidentei sindromului Down sau alte tulburari. Vestea buna este ca exista teste care pot preveni astfel de situatii, iar femeile pot sa aleaga intreruperea de sarcina.

3. Exista riscul sa dezvolti unele probleme de sanatate
Riscul sa dezvolti probleme de sanatate este mai mare in cazul in care amani sa ai copii. Printre bolile la care esti predispusa se numara hipertensiunea si diabetul. Totodata, daca alegi sa ramai insarcinata la o varsta inaintata, exista riscul sa te confrunti cu o nastere prematura, sustin medicii. Exista insa si o parte buna: daca alegi sa ai copii mai tarziu, un stil de viata sanatos si o alimentatie echilibrata te pot ajuta sa previi problemele de sanatate. Totodata, este esential sa iti mentii greutatea fizica si sa faci sport regulat.

In cazul in care iti doresti sa ai copii mai tarziu, este recomandat sa vorbesti cu medicul ginecolog cat mai curand posibil. De regula, este bine sa discuti despre acest subiect in jurul varstei de 32 de ani. Astfel, nu vei fi expusa unor probleme de sanatate si nu va exista riscul unui avort spontan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img