joi, 28 martie, 2024

Ce s-a intamplat cu banii stransi de Fundatia Mereu Aproape pentru victimele de la Colectiv

Distribuie:

Publicat:

Victimele tragediei de la Colectiv au primit ajutoare din partea Fundatiei Mereu Aproape in valoare totala de 3.379.216,35 lei, 13.394,75 euro si 1.051,41 lire sterline.

Potrivit unui comunicat al Fundatiei, sumele reprezinta ajutoare acordate supravietuitorilor, care insumeaza 2.911.000 lei, ajutoare pentru copiii ramasi orfani in urma tragediei in valoare de 40.000 lei, ajutoare de inmormantare pentru familiile persoanelor decedate in incendiu – 360.000 lei, asigurarea cheltuielilor necesare transferului pacientilor in strainatate in valoare de 68.216,35 lei, 13.394,75 euro si 1.051,41 lire sterline.

‘Echipa Fundatiei Mereu Aproape este in permanenta in stransa legatura cu pacientii, cu rudele victimelor, cu spitalele din tara si din strainatate si cu ambasadele pentru a oferi familiilor suportul necesar. Ajutorarea victimelor este continua, iar nevoile de lunga durata. Acordam in continuare atat sprijin financiar, cat si asistenta pentru ca pacientii sa nu piarda timp pe drumuri sau sa plateasca servicii si dispozitive medicale din banii lor. Astfel, achitam direct furnizorilor indicati de pacienti cheltuielile medicale necesare recomandate de medicii curanti’, a declarat presedintele Fundatiei Mereu Aproape, Alessandra Stoicescu.

Potrivit sursei citate, in noiembrie 2015, Fundatia Mereu Aproape a transferat ajutoare de inmormantare de 10.000 de lei/ persoana decedata catre familiile acestora si a acordat un ajutor initial de 15.000 de lei pentru fiecare ranit in Colectiv internat (in tara sau in strainatate).

Persoanele aflate internate si la data de 30 noiembrie 2015 au mai primit un ajutor suplimentar, direct, de 15.000 lei/ persoana, care a fost acordat la inceputul lunii decembrie. Fiecare pacient aflat inca internat la data de 30 decembrie 2015 va primi, in perioada imediat urmatoare, inca un ajutor de 15.000 lei/ persoana. Pentru persoanele neinternate, dar ranite usor in urma incediului si cu nevoi medicale, Fundatia a acordat ajutoare financiare directe in functie de nevoile acestora. De asemenea, Fundatia a asigurat asistenta pentru familiile victimelor internate in strainatate, a achizitionat bilete de avion si a platit cazarea apartinatorilor. Au fost si cazuri unde nu a fost nevoie de ajutor. Unul dintre ranitii internati la spitalul Elias a fost transferat la un spital din Austria pentru recuperare tot din fondul de solidaritate strans de Fundatie, intrucat pacientul nu a putut fi transferat pe cheltuiala statului roman, se arata in comunicatul citat. Din acelasi fond, minorii ramasi orfani dupa tragedie au primit, de Craciun, cate 5.000 de lei fiecare, informeaza Fundatia.

Pentru pacientii internati in Belgia, Fundatia Mereu Aproape a emis scrisoare de garantie pentru plata dispozitivelor medicale necesare recuperarii acestora dupa externare – manusi si bandaje compresive in valoare de aproximativ 68.000 euro. Acestea vor fi achitate in perioada urmatoare, pe masura ce pacientii vor fi externati, precizeaza sursa citata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img