marți, 16 aprilie, 2024

Ce sa mananci ca sa te ingrasi sanatos. Recomandarile specialistilor

Distribuie:

Publicat:

Ce sa mananci ca sa te ingrasi sanatos este o provocare la fel de mare ca eliminarea kilogramelor nedorite. Pentru unele persoane, castigarea in greutate si tonifierea musculara reprezinta o sarcina ce se poate dovedi chiar frustranta pe masura ce rezultatele dorite intarzie sa apara. Daca ai inceput sa te intrebi tot mai des ce anume ar trebui sa consumi pentru ca trupul tau sa arate asa cum iti doresti, afla ca cea mai buna alegere sunt alimentele sanatoase. Nu te lasa inspitita de gustarile junk food, ci fa o lista cu alimentele recomandate mai jos de specialistii de la healthline.com.

Ce sa mananci ca sa te ingrasi sanatos: nuci si migdale

Daca nu stii ce sa mananci ca sa te ingrasi sanatos, afla ca nucile se numara printre cele mai bune tipuri de alimente. O mana de migdale contine 7g de proteine si 18g de grasimi sanatoase. Le poti include in prepararea meselor principale ori le poti servi pe post de gustare. Totodata, unturile pe baza de nuci se pot dovedi a fi aliatii tai intr-o dieta de ingrasare. Atentie, insa, ce tip de produse cumperi! Specialistii le recomanda pe cele care au doar doua-trei ingrediente in compozitie. Fereste-te de cele care au zahar si continut ridicat de ulei.

Orezul, aliment de baza intr-o dieta de ingrasare

165 g de orez gatit ofera 190 de calorii si 43 g de carbohidrati, ceea ce il face perfect pentru o dieta de ingrasare. Combina-l cu alte surse de proteine si vei obtine o masa hranitoare si sanatoasa. Poate fi pregatit cu usurinta si inclus intr-o multime de preparate culinare, asa ca nu te vei plictisi prea curand de acest aliment. Poate fi folosit atat pentru gatirea felurilor principale, cat si a deserturilor. Spre exemplu, daca esti in pana de idei gastronomice, poti sa prepari orez thailandez cu ciuperci si ardei. Este delicioasa combinatia!

 
Cartofii, o alegere buna daca nu stii ce sa mananci ca sa te ingrasi sanatos

Cartofii sunt o metoda ieftina si eficienta de a adauga calorii meselor pe care le consumi. In plus, aceste legume te ajuta sa iti cresti masa musculara, asa ca le poti consuma cu incredere atat inaintea unui antrenament, cat si dupa. Variantele sanatoase de gatire sunt: fierberea si coacerea. Asadar, oricat de tentata ai fi, evita-i pe cei prajiti, cu atat mai mult daca sunt serviti cu diferite sosuri nesanatoase. De asemenea, evita combinatiile alimentare nepotrivite, asa cum sunt cele dintre carne si cartofi.

Somonul te ajuta sa iei in greutate

Inca nu stii ce sa mananci ca sa te ingrasi sanatos? Pune accent pe somon! Acest aliment reprezinta o sursa excelenta de proteine si de grasimi sanatoase. Dintre toti nutrientii pe care ii ofera acest tip de peste, cei mai cunoscuti sunt acizii grasi Omega-3. Cercetatorii au declarat in nenumarate randuri ca beneficiile acestora sunt multiple. De la mentinerea frumusetii pielii pana la reducerea simptomelor astmului, acizii grasi Omega-3 nu au dezamagit in timpul niciun studiu de specialitate. 170g de file de somon contin aproximativ 350 de calorii si 4g de acizi grasi Omega-3. In plus, mai ofera 34 g de proteine de inalta calitate, substante ce ajuta la cresterea in greutate si la dezvoltarea masei musculare.

Avocado, o sursa sanatoasa de grasimi

Alt aliment la care poti sa apelezi cu incredere atunci cand nu stii ce sa mananci ca sa te ingrasi sanatos este avocado. Un singur fruct contine 322 de calorii, 29g de grasimi si 17g de fibre. Acesta este bogat in vitamine si minerale, astfel ca reprezinta o alegere perfecta pentru o dieta echilibrata si sanatoasa. Il poti folosi in prepararea omletelor, a sandwich-urilor si a smoothie-urilor pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Ce sa mananci ca sa te ingrasi sanatos: cereale

Daca ai optat pentru o dieta de ingrasare, atunci cu siguranta din meniul tau nu ar trebui sa lipseasca cerealele sanatoase. Evita-le pe cele procesate si indreapta-ti atentia spre ovaz, hrisca, bulgur (graul spart), quinoa si orz. Citeste cu atentie eticheta produselor si evita-le pe cele care au in compozitie zahar.

Bonus: shake-uri proteice

Prepara-ti in casa shake-uri bogate in proteine si nu vei mai avea o dilema atunci cand te vei intreba ce sa mananci ca sa te ingrasi sanatos. Iti recomand o reteta gustoasa si cu efecte rapide. Ai nevoie de: o cana de frunze de spanac, un avocado, o banana, doua cani de lapte de migdale. Combina toate ingredientele intr-un blender, apoi amesteca-le pana obtii o compozitie omogena. Toarna in pahar si consuma bautura pe parcursul zilei. Este recomandat sa bei un pahar dimineata, iar al doilea dupa masa de praz, pe post de gustare.

sursa: andreearaicu.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img