joi, 28 martie, 2024

Ce se intampla daca mananci banane cu pete maronii sau coaja neagra

Distribuie:

Publicat:

Desi in Romania nu avem plantatii cu banane, acest fruct este unul dintre cele mai consumate. Din pacate, insa nu de putine ori distribuitorii aleg sa utilizeze substante toxice pentru organism pentru a le pastra in forma optima cat mai mult timp.

Bananele sunt mult mai ieftine decat ciresele in perioada aceasta si fie ca sunt bio sau nu, acestea sunt aproape nelipsite din dieta multor romani. Totusi nu mereu acest fruct se deterioreaza destul de rapid sau mai bine zis isi schimba culoarea usor. Fiecare dintre noi a consumat la un moment dat banane foarte coapte, moi, cu coaja neagra sau pete maronii. Dar v-ati intrebat vreodata ce efecte au acestea asupra organismului vostru? Foarte multi prefera bananele verzi si le evita pe cele care par deteriorate, considerand ca acestea le-ar putea face rau.

Un grup de cercetatori japonezi de la Universitatea din Tokyo, condusi de profesorul Senji, au studiat efectele mai multor alimente asupra animalelor de laborator si au ajuns, printre altele, si la concluzia ca bananele foarte coapte au un continut ridicat de substante anticancerigene.

Bananele foarte coapte contin TNF (Tumour Necrosis Factor) – o substanta foarte activa asupra celulelor tumorale, pe care le ataca si le ucide. TNF este folosit in oncologie pentru a trata pacientii cu cancer, iar bananele coapte contin un TNF natural foarte puternic, potrivit portalului frunza-verde.ro. F.L.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img