vineri, 29 martie, 2024

Ce se intampla in aceste momente cu politistul care a impuscat in cap un tanar! A primit vestea astazi

Distribuie:

Publicat:

Politistul vasluian care a impuscat mortal un barbat, in timpul unei misiuni, va fi cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, dupa ce in prima instanta fusese acuzat de omor calificat.

„La nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, s-a primit o noua ordonanta de schimbare a incadrarii juridice, fata de politistul implicat in evenimentul de ieri, din omor, in ucidere din culpa”, precizeaza un comunicat transmis de IGPR. Initial, IPJ a anuntat ca politistul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de omor, fiind pus la dispozitie, pana la finalizarea cercetarilor.

Ancheta in acest caz este desfasurata de Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui, care a dispus efectuarea unei expertize tehnice.

Un barbat a fost impuscat accidental in cap de un politist care il urmarea, in urma unor informatii ca acesta se afla la volanul unei masini desi avea permisul de conducere suspendat. Barbatul a murit la putin timp dupa ce a fost preluat de un echipaj medical, in ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viata.

„Barbatul aflat la volanul unui autoturism, la vederea masinii de politie a efectuat manevra de mers inapoi, dupa care a coborat din masina si a incercat sa fuga. Colegul nostru a mers dupa barbat si l-a somat sa se opreasca, avertizand ca va face uz de arma.

La un moment dat, barbatul a fost prins de umeri pentru a fi imobilizat de politist, moment in care arma s-a declansat accidental, ranindu-l pe barbat in zona capului”, a declarat, pentru AGERPRES, Silvia Manta.

Barbatul in cauza, avea 26 de ani si era din comuna Puscasi, judetul Vaslui. El fusese condamnat pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice si conducere fara permis. Totodata, la data de 12.10.2017 a provocat un accident rutier, fara victime. I s-a intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere fara permis si conducere sub influenta bauturilor alcoolice, acest dosar fiind in lucru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img