vineri, 19 aprilie, 2024

Ce spun doctorii despre carnea de porc

Distribuie:

Publicat:

Asaltat de invazia veganismului si de tirania si obsesia produselor naturiste, romanul contemporan nu mai stie ce sa manance, ajungand chiar sa respinga integral carnea de porc.

Mihaela Bilic, medicul vedetelor, a facut cateva precizari in legatura cu acest aliment, informeaza Adevarul.

Potrivit nutritionistului, carnea de porc este preferabila celei de vita chiar si la varste foarte mici. ”Am auzit medici care spun ca la diversificare trebuie sa-i dai copilului carne de curcan si de vita. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Va spun eu, nu exista niciun argument contra carnii de porc. Ba dimpotriva: grasimea de porc este mai putin saturata si mai sanatoasa decat cea de vita.

Porcul nu este un animal rumegator, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digera un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vita. Important este sa alegi o bucata slaba de porc.

De exemplu, muschiul de porc este mai slab decat orice bucata de carne de vita, iar muschiuletul este mai slab si decat pulpa de pui. Daca porcul este hranit corect si este crescut in aer liber, carnea lui are si omega 3”, spune nutritionistul.

Asadar, chiar in alimentatia copiilor, consumul de carne de porc este preferabil celei de vita sau pui.

”Ani intregi nu am pus la indoiala calitatea carnii de porc. Ne-am trezit acum sa spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu stim de ce. Este un fel de prejudecata. In cartile de nutritie, porcul e laudat”, spune Bilic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img