vineri, 26 aprilie, 2024

Ce spune Basescu despre finantarea BOR

Distribuie:

Publicat:

Finantarea Bisericii din bugetul de stat este exagerata, mai ales ca acestei institutii nu ii este impozitat nimic, a declarat Traian Basescu. Acesta a mai precizat ca, in opinia sa, cei aflati la varful BOR afiseaza un lux care, uneori, este chiar indecent, iar aroganta unora dintre liderii Bisericii nu caracterizeaza ortodoxia.

Pe de alta parte, mai considera Basescu, nu este corect sa se intrerupa finantarea pentru proiectele deja demarate si la care au fost dati bani din buget pana acum.

”In principiu, cred ca e o finantare exagerata daca ma uit la luxul afisat de liderii Bisericii Ortodoxe Romane. Rog sa fiu scuzat, dar mi se pare prea mult si in unele momente chiar indecent. Mi se pare prea mult in conditiile in care nimic nu e impozitat Bisericii.

Am inteles ca Preafericitul Daniel a zis ca trebuie sa se restituie proprietatile confiscate. A uitat sa ne spuna de cand, ca daca o luam din timpul lui Cuza, tara aia nu mai e. Acum e alta tara. Daca e vorba despre confiscarea de pe vremea comunistilor, cred ca s-au facut destule restituiri si a fost o compensare si cu salarizarea clerului de catre bugetul de stat.

Parerea mea e ca BOR a dobandit, nu vorbesc de preotii de rand care multi sunt amarati, o oarecare aroganta, care nu e specifica ortodoxiei si e un pacat”, a sustinut fostul presedinte.

”Sunt un om care crede. Cand mi-a fost greu, cu sau fara preot, si la bord nu am avut un preot, la Dumnezeu m-am rugat.

Pe de alta parte, mi se pare incorect. Sunt investitii incepute finantate de la buget si nu-i poti lasa cu investitia in aer”, a mai declarat Basescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img