miercuri, 24 aprilie, 2024

Ce spune Klaus Iohannis despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana

Distribuie:

Publicat:

Aflat la summitul de la Bruxelles, presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj transant moldovenilor. Intrebat de jurnalisti daca Republica Moldova ar putea intra in Uniunea Europeana printr-o unire cu Romania, presedintele Klaus Iohannis a marturisit ca o astfel de scurtatura nu este indicata.

"Nu cred ca putem sa abordam chestiunea printr-o cale indirecta. Moldova e clar angajata pe calea europeana si deocamdata are acordul de asociere. Legislatia trebuie perfectata. Moldova trebuie ea sa se hot.daca vrea sa inceapa un parcurs spre UE sau nu. O scurtatura via unirea cu Romania nu e o solutie.", a declarat Klaus Iohannis.

Seful statului a avut insa si cuvinte de lauda la adresa Republicii Moldova si a parcursului sau catre Uniunea Europeana.

"Exista semne bune. Reformele merg inainte, sigur, mai este foarte mult de lucru, dar exista ameliorari care ne fac sa fim increzatori ca RM isi doreste sa accentueze parcursul european. (…) Nu doar cum consider, noi ajutam in multiple planuri Republica Moldova prin diverse programe, inclusiv prin masuri concrete, inclusiv ajutorul financiar important pe care Romania l-a acordat Republicii Moldova. Ajutorul il dam practic, concret si institutional, si nu de cateva zile, ci de cativa ani.", a completat Iohannis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img