marți, 16 aprilie, 2024

Ce spune Rusia despre faptul ca serviciile secrete rusesti ar fi platit pentru incendierea unor scoli romanesti

Distribuie:

Publicat:

Ambasada Rusiei la Bucuresti a comentat, pe pagina oficiala de Facebook, acuzatiile conform carora serviciile secrete din Rusia ar fi vrut sa incendieze doua scoli romanesti din Cernauti, acuzatii venite de la Seful adjunct al Serviciului de Securitate al Ucrainei.

"Inca un acces de paranoia anti-rusa la Kiev

Ambasada Federatiei Ruse remarca cu regret ca mai multe surse din mass-media din Romania cu usurinta au cules si au reprodus in masa o stirea falsa, lansata de asa-zisul Serviciu de securitate al Ucrainei (SBU), care, dupa cum stie bine toata lumea, are mai mult de 10 de ani de cand este o institutie controlata de catre CIA in aceasta tara. In mod evident, confruntandu-se cu un deficit de idei noi, urmasii neo-nazisti de-a lui Bandera din Kiev au recurs din nou la minciuni provocatoare despre presupusul plan, urzit de servicii ruse speciale pentru a arunca in aer crucisatorul „Ucraina“, demult lasat imobilizat pe chei si ruginit, pentru a organiza atacuri asupra „Societatii Culturii Maghiare din Transcarpatia“, si, totodata, sa si incendieze vreo doua scoli cu predare in limba romana din regiunea Cernauti. Chiar si Ministerul roman de Externe nu a ramas deoparte si si-a exprimat "ingrijorarea cu privire la"…Obiectivele organizatorilor acestei provocari sunt evidente. Regimul de la Kiev, cel ce sufera de „mania grandorii nationale“ ar dori sa distraga atentia vecinilor sai de la acea politica de ucrainizare fortata, pe care o urmareste in mod constant, si care s-a manifestat cel mai viu prin adoptarea „Legii Educatiei“ cu caracter discriminatoriu. Prevederile acestui document incalca in mod deschis drepturile omului ale numeroaselor minoritati nationale din Ucraina, lipsindu-i pe copiii acestora de dreptul la educatie in limba lor materna, cu scopul de a schimba si insasi identitatea culturala in general.

Rusia a planuit incendierea a doua scoli romanesti din regiunea Cernauti!
Nu este deloc de prisos sa fie constatat, in acest context, ca acel Kiev care „aspira pentru Europa“, a ignorat cu mult succes comentariile Comisiei de la Venetia a Consiliului Europei, care a mentionat necesitatea unei ajustari majore ale legii mentionate anterior. Actuala provocare din partea SBU vizeaza, printre altele, si prezentarea Rusiei drept inamicul comun, pentru a obtine de la Bucuresti, Budapesta si Varsovia un refuz de a contracara impreuna incalcarea masiva a drepturilor compatriotilor lor in Ucraina, precum si pentru a-i convinge ca pe acesta tema nici nu este necesar sa-si readuca aminte de discriminarea limbii ruse, pe care o vorbeste cea mai mare "minoritate nationala" a tarii.

Comportamentul autoritatilor ucrainene din ziua de astazi, contribuind la diseminarea nationalismul radical in tara, cel care se exprima din ce in ce mai des in forme de criminalitate si de vandalism, este bine descris de proverbul romanesc «Hotul striga: hotu!». Astfel, mostenitorii ideologici ai incendiatorilor Reichstag-ului au ca scop sa distraga atentia opiniei publice din capitalele europene de la cele doua atacuri barbare care au fost organizate pe 17 si 18 februarie asupra Centrul Rus de Stiinta si Cultura din Kiev, de la pogromurile sucursalelor bancilor rusesti sau unor banci care doar s-au parut cuiva rusesti, pogromuri ce au devenit un fenomen obisnuit, fara sa mai vorbim despre "mass-media eterodoxe" etc. Mai mult, se creeaza impresia ca, la Kiev, astfel de actiuni sunt deja considerate corespunzand „valorilor europene“, cu o miza pe toleranta maxima a Occidentului, deoarece aceste actiuni sunt indreptate impotriva Rusiei si a rusilor.

Aceste nascociri ordinare ciudate ale neo-nazistilor ucraineni, care beneficiaza de un sprijin larg de la Washington, ar fi, posibil, de ignorat, fiind complet lipsite de originalitate. Totusi, Ambasada nu poate sa nu sublinieze cu regret ca astfel de provocari sunt destinate in primul rand pentru a intoxica la maxim atmosfera relatiilor Romaniei, Ungariei, Poloniei si a Uniunii Europene in ansamblu, cu Rusia, si pentru a submina perspectivele de normalizare pragmatica a relatiilor interstatale si de detensionare politico-militara si in cadrul casei noastre europene comune".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img