sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce spune Tudorel Toader despre protestul de la Penitenciarul Vaslui! Masuri de ultima ora

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, ca va merge la Penitenciarul Vaslui la inceputul saptamanii viitoare, acolo unde peste jumatate dintre angajatii refuza sa mai intre la serviciu, precizand ca ministerul va finaliza un act normativ pentru plata orelor suplimentare.

"Zilele acestea particip la lucrarile Comisiei de la Venetia. In cursul zilei de luni, ma voi deplasa la Penitenciarul Vaslui. In prezent, potrivit legii, sunt platite doar orele suplimentare efectuate sambata si duminica. In scurt timp, vom finaliza un act normativ prin care propunem sa fie platite toate orele suplimentare", a declarat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, Tudorel Toader.

"Numarul mare de ore suplimentare si deficitul sever de personal pun in pericol siguranta penitenciarului. Cerem interventia urgenta a ministrului justitiei. Peste 1 milion de ore suplimentare neplatite la nivel de sistem penitenciar. Miercuri, 06 decembrie 2017, conducerea Sindicatului “Megas” Vaslui ne-a informat ca personaliul care-si desfasoara activitatea in sectorul operativ intentioneaza sa refuze intrarea in serviciu pe motiv ca, datorita lipsei de personal, nu sunt respectate conditiile legale privind siguranta detentiei. La aceasta ora mai bine de jumatate din personalul care lucreaza in serviciul de supraveghere (peste 50) a semnat cereri in acest sens, urmand ca activitatea sa fie blocata", anunta vineri FSANP, conform unui comunicat remis stiripesurse.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img