sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce spune vicepresedintele CJ VASLUI dupa condamnarea primita: „Trebuie sa stai cu fundul pe scaun daca vrei sa nu faci puscarie”

Distribuie:

Publicat:

Vicepresedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, el fiind acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ, a determinat inlaturarea unor firme de transport persoane de la atribuirea unor trasee in judet. Cu toate ca probele de la dosar erau in favoarea lui Mihalachi, judecatorii au respins cererea de schimbare a incadrarii juridice ceruta de acuzati, din abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in neglijenta in serviciu. Daca s-ar fi aprobat aceasta cerere, Mihalachi, risca, in cel mai bun caz, doar o amenda administrativa! Magistratii ieseni au decis condamnarea vicelui Mihalachi la doi ani de inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei pentru o perioada de patru ani. Pedepsa nu ar afecta functia de vicepresedinte al CJ Vaslui, cu atat mai mult cu cat actualul mandat i se termina peste doar doua luni, deci inainte ca sentinta sa devina definitiva. In schimb, pedeapsa accesorie, de interzicere a unor drepturi, printre care si cel de a vota si de a fi ales intr-o functie publica, ar putea pune capat carierei politice a lui Vasile Mihalachi

De altfel, acesta a anuntat, cu ceva timp in urma, ca nu va mai candida la un viitor mandat de consilier judetean, cu atat mai mult cu cat ar trebui sa iasa la pensie. Dupa aflarea sentintei, Mihalachi a declarat pentru invaslui.ro ca: ”Cine intra in administratie si vrea sa faca treaba sa se ma gandeasca. Aici trebuie sa stai cu fundul pe scaun si sa nu faci nimic. Daca ai de gand sa muncesti, sa faci ceva pentru judet, esti trimis la puscarie. O bataie de joc! Asa ca mai bine stai si iei leafa pe degeaba si nu te intreaba nimeni nimic. Eu nu ma consider vinovat”.

Nici ceilalti trei colegi de dosar nu vor face inchisoare. Cea cea mai mare pedeapsa a fost data in cazul lui Liviu Butnaru – trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pe o perioada de incercare de cinci ani. Vasile Vieriu, functionar la CJ Vaslui, si Danut Ropota, angajat al ARR Vaslui, au primit fiecare doar cate un an de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.

Vasile Mihalachi, alaturi de Liviu Butnaru, fostul director al ARR Vaslui si alti doi functionari, au fost acuzati de procurorii DNA ca ar fi trucat niste licitatii facute de Consiliul Judetean in vederea acordarii de licente de transport persoane pe teritoriul judetului. Prin aceasta, au fost favorizate mai multe firme, inclusiv cea a consilierului local PNL din Husi, Catalin Dogaru, dar si a unor firme iesene, in defavoarea altor transportatori huseni. Faptele s-au intamplat in anul 2008, pe cand Vasile Mihalachi era presedinte al Consiliului Judetean.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img