joi, 28 martie, 2024

Ce trebuie să eviți la micul dejun

Distribuie:

Publicat:

Gandeste-te la corpul tau ca la o masina care urmeaza sa plece la drum lung. Atunci cand stii ca ai de parcurs sute de kilometri faci plinul rezervorului inainte de a pleca la drum, nu stai sa alergi dupa o benzinarie cand iti dai seama ca nu mai ai benzina. La fel este si cu micul dejun.  Practic micul dejun e cel care apasa butonul “ON” si porneste motoarele. Peste noapte toate functiile organismului sunt incetinite iar dimineata cand te trezesti, nivelul de glucoza din sange este scazut. Pentru ca organsimul sa inceapa sa functioneze trebuie sa faci plinul rezervorului de glucoza.

Timpul e atat de putin…cand sa mai stai sa si mananci? Da, stiu, cunosc problema. Dar este doar o problema de organizare. Pentru lucrurile prioritare din viata ta intotdeauna o sa gasesti timp! Si stii cum se spune: daca nu iti gasesti timp pentru sanatatea ta ( sa mananci un mic dejun sanatos in cazul de fata) cu siguranta la un moment dat iti vei gasi timp pentru medic. Asadar iata ce poti face pentru a introduce micul dejun in programul tau cu un minim de efort

1) Pune-ti ceasul sa sune cu 10 minute mai devreme

Cat iti ia sa torni niste lapte peste cereale, sa intinzi niste unt de arahide pe o felie de paine integrala si sa arunci in geanta o banana sau un mar pe care sa le mananci pe drum? Ca sa fierbi doua oua ai nevoie de 5 minute, nu mai mult! Asa ca lipsa timpului este doar o scuza pentru lenesi. 10 minute de somn in plus sunt mai putin importante decat un mic dejun hranitor.

2) Nu mai manca dupa ora 21

Nu vrei sa te trezesti infometata dar vrei sa ai pofta de mancare dimineata. Daca vei manca prea mult si prea tarziu dimineata stomacul tau va fi inca plin pentru ca in timpul somnului mancarea nu se digera. Si atunci bineinteles ca vei spune ca nu ai pofta de mancare dimineata.

CONTINUAREA AICI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img