joi, 18 aprilie, 2024

Ce trebuie sa faca o femeie atunci cand ii creste excesiv parul pe fata, maini sau picioare

Distribuie:

Publicat:

Tulburarea functiilor rinichilor sau a ovarelor este, in cele mai multe dintre situatii, cauza pilozitatii excesive. Aici mai poate fi adaugata si mostenirea genetica. Afectiunea nu creeaza doar un disconfort estetic, ci si unul psihic. Hirsutismul este o consecinta a cantitatii mari de testosteron, hormon masculin, care se gaseste in corpul femeii. Pentru a cunoaste cu exactitate cauza specialistii recomanda testele hormonale, precum si ecografia ovariana (abdominala sau intravaginala). In functie de rezultatele obtinute, medicul poate sa prescrie un tratament medicamentos pentru pacient. Hirsutismul este termenul medical folosit pentru cresterea excesiva a parului la femei atat pe fata, cat si pe corp. Care sunt cauzele si solutiile poti afla in randurile de mai jos!

Electroliza, terapie modern pentru hirsutism – Unul dintre tratamentele moderne impotriva pilozitatii este si electroliza. Metoda consta in distrugerea fiecarui folicul de par, cu ajutorul unor mici descarcari electrice. Aceasta terapie cu laser este una lenta si costisitoare si se face pe parcursul mai multor sedinte. Si epilarea definitiva este o alta solutie cand vine vorba de pilozitatea excesiva. Procedeul se poate face la saloanele cosmetice si ,,ofera” garantie in privinta eliminarii pilozitatii pentru o perioada lunga de timp.

Scaderea in greutate – In cazul in care persoana care sufera de pilozitate excesiva este supraponderala, specialistii recomanda scaderea in greutate. Se va diminua treptat si numarul hormonilor masculini, inclusiv pilozitatea. Cremele pentru incetinirea firului de par se gasesc in comert si pot ajuta in cazul pilozitatii excesive. Cresterea parului poate fi intarziata si cu 6-8 saptamani.

Tratament cu anticonceptionale, o solutie – Pe langa decolorarea firului de par, epilarea cu crema, ceara sau cu ajutorul aparatului, tratamentul cu hormoni sexuali feminini este indicat in multe dintre astfel de cazuri. Deoarece hirsutismul apare din cauza unei dereglari hormonale, cel mai indicat este sa fie eliminata cauza acestei probleme. Dupa efectuarea in prealabil a mai multor teste, specialisti recomanda tratamentul cu anticonceptionale care contin diferite doze de hormoni sexuali feminini. Astfel poate fi redusa treptat pilozitatea, insa rezultatele tratamentului difera in functie de fiecare caz in parte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img