joi, 25 aprilie, 2024

Ce trebuie sa stim despre micoza piciorului, boala care ne ataca mai ales vara

Distribuie:

Publicat:

Foarte des intalnite, ciupercile res­ponsabile de micoze pot sa se in­sta­leze si intre degetele picioa­relor, pe piele sau pe unghii. Ba chiar pot diferi in functie de zona atinsa. Se iau usor, cand picioarele stau in ume­zeala: la piscina, la dusuri sau in sala de sport ori cand transpirati mult. In practica, diag­nosticul nu este prea usor de pus. Dar daca man­carimea este puternica, pielea se cojeste si se in­roseste, unghia se ingalbeneste, mi­ro­sul este neplacut, este vorba desi­gur despre o micoza.

Sfatul medicului. Daca micoza atinge unghia, in loc sa cumparati un medicament fara efect din farmacie, cel mai bine este sa mergeti la medic. Doc­torul va prelua o proba a zonei cu pricina ce va fi examinata in labo­rator. O­biectivul este un diag­nostic cat mai precis, pen­tru a putea fi pre­scris un tratament cat mai bun. Reco­mandat in mod frec­vent, tratamentul sub for­ma de oja este lung, du­rand cam 6 luni, timp in care unghia isi revine complet, potrivit formula-as.ro. Trebuie sa aveti grija sa nu folositi oja si la unghiile sanatoase.

Daca micoza se stabileste intre degetele de la picioare, ea trebuie tratata rapid, pentru ca altfel se intinde. Duceti-va la medic, care va prescrie un antifungic. Picioarele trebuie spalate cu sapun si sterse intre degete cu un prosop folosit doar in acest scop. Trebuie evitata si transpi­ratia excesiva si incaltarile din materiale sin­tetice. Fiti atenti, re­cidivele sunt frec­vente. O.P.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img