sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cea mai frecventa greseala in alegerea produselor pentru plaja

Distribuie:

Publicat:

SPF nu indica intensitatea protectiei oferite de cremele solare, ci timpul in care un produs actioneaza. Specialistii spun ca fiecare tip de piele are nevoi diferite, amintind de modul in care ar trebui calculat factorul de protectie solara.

Pielea are nevoie de protectie chiar si in zilele pe care nu le petrecetim la plaja. Expunerea la radiatiile UVA si UVB este intotdeauna daunatoare, scrie cbsnews.com „Influenta razelor UV ​​poate fi evidenta imediat sub forma unui bronz sau arsurilor solare, dar duce si la o serie de probleme, de la riduri, la cancer de piele“, spune oncologul dr. Colette Pameijer. Desi oamenii au devenit mult mai precauti atunci cand se expun la soare, multi dintre ei nu stiu sa aleaga corect produsul care li se potriveste.  

Contrar a ceea ce multi cred, factorul de protectie solara indica minutele de protectia oferite de catre produs, nu intensitaea acestuia, a explicat Pameijer. Factorul de protectie solara (SPF) reprezinta cantitatea de radiatie pe care pielea o poate primi fara a fi afectata. De exemplu, daca de obicei pielea incepe sa se inroseasca dupa 10 minute de stat la soare, prin aplicarea unei creme cu SPF 15 perioada poate fi extinsa cu pana la de 15 ori mai mult, adica 150 de minute. 

„Cred ca ceea ce multi oameni nu-si dau seama este ca SPF-ul trebuie ales in functie de fiecare tip de piele. Nivelul protectiei pe care il ofera un produs cu SPF 30 este diferit in functie de tipul de piele. Majoritatea oamenilor ar trebui sa aplice un agent de protectie solara de minim de 30, dar nu este intelept sa plateasca mai mult pentru SPF-uri mai mari de 50“, a mai spus specialistul, potrivit adevarul.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img