vineri, 29 martie, 2024

Ceaiul de zmeura amelioreaza crampele abdominale si stimuleaza digestia

Distribuie:

Publicat:

Bogate in continutul de magneziu, potasiu, fier si dar si in vitamine ce fac parte din complexul de vitamine B, frunzele de zmeura au o multime de efecte benefice pentru organism.

Contine vitamine si minerale importante – prin consumul de ceai din frunze de zmeura oferi organismului nutrienti de pret precum: calciu, fier, magneziu, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina C, niacina, seleniu si mangan.

Cantitatea mare de fier care se regaseste in frunzele de zmeura este in special benefica pentru persoanele care sufera de anemie. Pentru a-i spori eficacitatea, poti prepara un ceai din frunze de zmeura alaturi de urzici, acesta fiind extrem de benefic in combaterea anemiei.

Amelioreaza durerile menstruale – ceaiul din frunze de zmeura are un efect relaxant asupra musculaturii uterului, ajutand astfel la calmarea crampelor din perioada dificila a lunii. Mai mult decat atat, acest ceai consumat cu regularitate pe perioada menstruatiei are capacitatea de a reduce sangerarile menstruale.

Sporeste fertilitatea – ceaiul din frunze de zmeura este folosit pentru sporirea fertilitatii, in general fiind asociat cu trifoiul rosu. Acest ceai este eficient intrucat echilibreaza din punct de vedere hormonal atat organismul femeii, cat si pe cel al barbatului.

Benefic in perioada sarcinii – in ceea ce priveste primul trimestru al sarcinii, parerile sunt impartite cu privire la consumul de ceai din frunze de zmeura. Insa atunci cand vine vorba despre trimestrele 2 si 3, specialistii sunt de aceeasi parere: ceaiul din frunze de zmeura este benefic pentru viitoarea mamica. Acest ceai reduce greata si starea de rau de dimineata asociata cu sarcina.

Reduce inflamatia – ceaiul din frunze de zmeura contine compusi cu efect antiinflamator, de aceea poate fi folosit in ameliorarea simptomelor artritei si a gutei, dar si pentru eliminarea durerilor de cap.

Ajuta in curele de slabire – credeai ca numai ceaiul verde te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus? Ei bine, ceaiul din frunze de zmeura poate sa iti fie de mare ajutor in acest sens intrucat stimuleaza metabolismul si ofera totodata senzatia de satietate.

Stimuleaza digestia – datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, ceaiul de zmeura amelioreaza crampele abdominale si stimuleaza totodata digestia. Daca suferi de constipatie, acest ceai este de ajutor intrucat are si efecte laxative.

Vindeca iritatiile cutanate – ceaiul din frunze de zmeura contine antioxidanti si vitamina E in cantitati mari, de aceea are capacitatea de a calma inflamatia specifica acneei, iritatiilor cutanate si a eczemei. Acesta e benefic pentru piele atat atunci cand este consumat, cat si atunci cand e aplicat pe piele.

sursa: doc.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img