joi, 28 martie, 2024

Cel mai bogat om de pe planeta, fata in fata cu presedintele SUA. Ce planuri au pentru viitorul omenirii

Distribuie:

Publicat:

Bill Gates, cel mai bogat om de pe planeta, a fost primit luni la Casa Alba de presedintele SUA, Donald Trump, cei doi miliardari discutand la intrevedere aspecte privind progresele inregistrate in cadrul programelor pentru sanatate, dezvoltare si educatie in lume, relateaza DPA.

Gates, cofondator al Microsoft, a subliniat ‘rolul esential pe care SUA l-au avut in obtinerea unor astfel de progrese’, se arata intr-un comunicat al Bill&Melinda Gates Foundation (Fundatia Bill si Melinda), citat de media americane.

Presa nu a avut acces la discutiile purtate de cei doi miliardari si Casa Alba nu a difuzat nicio declaratie, dar purtatorul de cuvant Sean Spicer a afirmat ca Gates si Trump au discutat despre angajamentul lor comun in descoperirea si combaterea aparitiei unor maladii in intreaga lume.
Spicer a declarat jurnalistilor ca Trump l-a felicitat pe Gates pentru activitatea depusa de fundatie in domeniul sanatatii si securitatii sanitare in lume.

‘Grupuri filantropice private generoase si inovatoare cum este Fundatia Gates sunt deosebit de importante pentru misiunea noastra de a gasi remedii in viitor’, a spus Spicer.

Vizita a survenit la cateva zile dupa ce administratia Trump a publicat proiectul de buget pe 2018 care prevede reduceri majore de cheltuieli in ceea ce priveste ajutoarele internationale si la Departamentul de Stat al SUA. Directorul executiv al Bill&Melinda Gates Foundation, Susan Desmond-Hellmann, a afirmat ca este ‘profund preocupata’ de faptul ca proiectul de buget al administratiei Trump ‘ii afecteaza disproportionat pe cei mai saraci oameni din strainatate si din tara’.

Purtatoarea de cuvant a Fundatiei Gates, Sarah Logan, a declarat ca fundatia ‘are o istorie indelungata de cooperare cu oficiali din ambele tabere (politice) in ceea ce priveste urmarirea prioritatilor comune, cum ar fi sanatatea si dezvoltarea la nivel global si sistemul local de educatie’.

Gates, a carui avere neta este estimata de revista Forbes la 86 miliarde de dolari, a renuntat in 2008 la postul de conducere pe care l-a detinut la Microsoft pentru a se ocupa de fundatia de caritate pe care el si sotia sa au intemeiat-o.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img