joi, 25 aprilie, 2024

Cel mai bun colegiu din tara este la Vaslui

Distribuie:

Publicat:

 

In judetul Carasa Severin a avut loc evaluarea portofoliilor depuse de unitatile scolare din tara in cadrul Competitiei Nationale pentru obtinerea Certificatului "Scoala Europeana", editia 2019.

 

Din judetul Vaslui au candidat trei licee : Colegiul Economic "Anghel Rugina" si Liceul "Stefan Procopiu" din Vaslui si Colegiul Agricol "Dimitrie Cantemir" din Husi. Dupa evaluare, toate cele 3 unitati de invatamant au obtinut certificatul "Scoala Europeana", situandu-se in primele 12.

 

Colegiul Economic "Anghel Rugina" Vaslui a obtinut cel mai mare punctaj, 196 puncte, Liceul "Stefan Procopiu" Vaslui a castigat locul III iar Colegiul Agricol "Dimitrie Cantemir" Husi s-a clasat pe locul X, cu 173 puncte.

 

Liceul "Stefan Procopiu" Vaslui a obtinut acest titlu pentru a sasea oara consecutiv, participand cu succes inca de la prima editie. Colegiul Economic "Anghel Rugina" Vaslui este la al patrulea astfel de certificat, iar Colegiul Agricol "Dimitrie Cantemir" Husi a castigat chiar la  prima sa participare.

 

Competitia se adreseaza tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar care au fost si sunt implicate in programele europene in domeniul educatiei si formarii profesionale.

Competitia consta in evaluarea calitatii si coerentei managementului scolii, reflectat in documentele manageriale, a rezultatelor elevilor, examene nationale, olimpiade si concursuri scolare, precum si a impactului pe care activitatile derulate in cadrul proiectelor europene l-au avut asupra calitatii educatiei, culturii organizationale si a ethosului scolii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img