joi, 28 martie, 2024

Cel mai mare constructor auto britanic ar urma sa anunte eliminarea a pana la 5.000 de locuri de munca

Distribuie:

Publicat:

Jaguar Land Rover (JLR), cel mai mare constructor auto britanic, ar urma să anunţe joi eliminarea a până la 5.000 de locuri de muncă, din cauza scăderii vânzărilor în China şi a incertitudinilor cu privire la Brexit, informează BBC preluat de Agerpres.

Aceste restructurări, care ar viza mai mult de 10% din cei 40.000 de angajaţi din Marea Britanie ai Jaguar Land Rover, fac parte dintr-un plan de reducere a costurilor cu 2,5 miliarde de lire sterline (2,8 miliarde de euro) care ar urma să fie anunţat joi de JLR, susţine BBC. 

"Numărul de joburi ce va fi eliminat va fi unul substanţial, afectând cel mai mult domeniile administrativ, cercetare, vânzare şi design", a declarat, pentru Reuters, o sursă din interiorul companiei. 

Aceste reduceri drastice de personal sunt un rezultat al scăderii cu două cifre a vânzărilor din China, precum şi al vânzărilor de vehicule diesel, dar şi al îngrijorărilor provocate de pierderea competitivităţii companiilor britanice după Brexit. Jaguar Land Rover este deosebit de expus pe aceste pieţe. În perioada iulie-septembrie 2018, vânzările JLR în China au scăzut cu 44%, ceea ce a transformat China din cea mai mare în cea mai mică piaţă a JLR. De asemenea, cererea pentru automobile diesel a scăzut la nivel mondial după scandalul Dieselgate. 

Similar altor constructori auto britanici, cele trei uzine ale Jaguar Land Rover ar putea fi oprite în mai puţin de 80 de zile dacă parlamentarii britanici vor respinge săptămâna următoare un acord de ieşire din UE convenit de premierul Theresa May, respingere care ar duce la introducerea unor tarife şi a unor controale vamale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img