joi, 28 martie, 2024

Cele 10 beneficii ale ridichei rosii

Distribuie:

Publicat:

Consumate si apreciate peste tot in lumea, ridichile sunt cultivate inca din Grecia si Roma antica. Au fost printre primele culturi europene introduse pe continentul american, iar, pana la aparitia cartofului in Europa, erau unul dintre principalele alimente.

Iata care sunt cele 10 beneficii ale ridichei rosii:

1. Icter

Ridichile sunt extrem de bune pentru stomac si ficat. Sunt un detoxifiant puternic si purifica sangele prin eliminarea deseurilor si a toxinelor din organism. Ridichea rosie este cunoscuta pentru eliminarea bilirubinei din organism, care este cauza principala a icterului. Prezenta in exces a bilirubinei provoaca simptome de icter, care pot fi eliminate prin cresterea aportului de ridiche rosie. Aceasta limiteaza, de asemenea, distrugerea celulelor rosii sanatoase din sange in timpul icterului.

2. Aliment racoritor

Ridichile rosii sunt cunoscute ca alimente racoritoare in mod natural. Aroma intepatoare a ridichei este considerata extrem de eficienta in reducerea excesului de caldura din organism. In stiinta medicala de est, utilizarea ridichei rosii in mese este recomandata pentru a impiedica organismul de efectul caldurii in timpul sezoanelor calde.

3. Bune pentru dureri in gat

Aroma intepatoare a ridichei este buna la eliminarea excesului de mucus care se formeaza in timpul tusei si a racelii. Cand sunt consumate crude, ridichile rosii pot ajuta la combaterea simptomelor de dureri in gat si a racelii.

4. Imbunatateste digestia

Ridichile contin anumite componente care sunt bune la curatarea sistemului digestiv. Aceste componente naturale ajuta astfel imbunatatirea procesului metabolic, mentinandu-va energici si viguros toata ziua. Aceste componente deosebite din ridichea rosie sparg toxinele stagnante din organism, astfel incat sa poata fi eliminate cu usurinta.

5. Creste imunitatea

In ciuda tuturor vaccinurilor, nu este intotdeauna posibila protejarea organismului dumneavoastra de infectiile virale si bacteriene. Cu toate acestea, imunizarea organismului din interior prin consumul de substane nutritive esentiale poate tine cu siguranta astfel de infectii departe. Ridichea rosie este bogata in vitamina C si consumul regulat este cunoscut pentru cresterea capacitatii dumneavoastra de a lupta impotriva infectiilor virale.

6. Elimina toxinele

Terapeutii Ayurveda si expertii in sanatatea traditionala s-au bazat intotdeauna pe ridichi pentru eliminarea toxinelor daunatoare si otravitoare din organism. Ridichea rosie creeaza un tip special de efect de inlaturare a toxinelor din organism atunci cand este consumata si elimina radicalii liberi, care sunt periculosi pentru sanatate.

7. Protejeaza impotriva cancerului

Ridichea rosie apartine familiei de legume crucifere, care include, de asemenea varza si broccoli. Ridichile sunt incarcate cu vitamine, fibre, minerale si fitonutrienti care protejeaza organismul de radicalii liberi care cauzeaza cancer.

8. Amelioreaza indigestia

Ridichile ofera un efect calmant asupra sistemului digestiv si va va scuti de simptomele indigestiei cum ar fi balonarea si gazele. Din nou, trebuie sa consumati ridichea rosie in cantitati limitate, altfel efectul va fi invers.

9. Nutrienti multi, calorii putine

Ridichile rosii sunt incarcate cu o multime de substante nutritive esentiale si ofera corpului tau tone de arome si fibre. Pe de alta parte, puteti uita de numararea caloriilor in timp ce mancati ridichi rosii, deoarece sunt foarte scazute in calorii. O cana de ridichi rosii are doar 15 pana la 20 de calorii.

10. Continut ridicat de apa

Ridichile rosii au un continut mare de apa si mult zinc, fosfor si vitamina C, care este buna la hranirea tesuturilor. Continutul ridicat de apa mentine corpul hidratat, mentinandu-va proaspat si energic, chiar si intr-o zi lunga si fierbinte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img