vineri, 29 martie, 2024

Cele mai bune alimente anti-imbatranire

Distribuie:

Publicat:

Cu totii ne dorim sa aratam mereu tineri si sa nu ne confruntam cu semnele lasate de trecerea anilor. cu toate ca mostenirea genetica joaca un rol deosebit de important, dieta echilibrata si includerea catorva alimente benefice pot ajuta foarte mult la regenerarea pielii, scrie adevarul.ro, care citeaza Bright Side.

Avocado
Probabil ai auzit ca avocado este foarte bogat in grasimi, iar acest lucru te-a determinat sa nu il incluzi in dieta ta. Ce trebuie sa stii este ca aceste grasimi sunt foarte sanatoase. Avocado poate reduce nivelul de colesterol si sprijina procesul de regenerare a pielii. Ofera corpului vitamina C, potasiu si antioxidanti, fiind  bogat in acid folic.
Fructe de padure
Capsuni, mure, afine, zmeura, si lista poate continua. Aceste fructe au proprietati antioxidante care previn sau intarzie leziunile la nivelul celulelor, putand reduce inclusiv inflamatiile articulare. Afinele imbunatatesc abilitatile cognitive si previne boli precum Alzheimer sau dementa.
Morcovi
Aceasta leguma este cunoscuta pentru faptul ca protejeaza ochii datorita beta-carotenului, o substanta pe care organismul o transforma in vitamina A. De asemenea, protejeaza pielea de foto-imbatranire si ridarea prematura
Citrice
Fructele citrice sunt o sursa importanta de vitamina C si acid folic. Ele ajuta la scaderea nivelului de colesterol si a acidului uric din sange. Un pahar de suc de lamaie pe stomacul gol curata colonul si detoxifica organismul. in plus, corpul va absorbi nutrientii mult mai usor, te vei simti sanatos si radiant.
Usturoi
Nu numai ca usturoiul este o arma puternica impotriva vampirilor dar, de asemenea, ucide cele mai multe infectii daca este folosit in mod corespunzator. Lasa un puternic miros, de care cu greu mai poti scapa, dar ofera beneficii incredibile. Proprietatile sale fungicide si bactericide fac din usturoi un aliment minune impotriva imbatranirii. De asemenea, echilibreaza colesterolul, imbunatateste circulatia sangelui si a hipertensiunii arteriale si ajuta la reducerea riscului de anumite tipuri de cancer.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra are numeroase beneficii pentru sanatate. Acesta contine antioxidanti, cum ar fi flavonoide, care ajuta pielea sa se protejeze de razele UV, lupta impotriva radicalilor liberi si imbunatati hidratarea. Specialistii recomanda consumul de ciocolata cu cel putin 75% cacao pentru a te putea bucura de toate beneficiile antioxidante.

Ulei de masline

Uleiul de masline nu este numai o parte esentiala a unei diete sanatoase, ci si un remediu ideal pentru ingrijirea pielii. Este una dintre cele mai importante surse de acid alfa-linolenic, care mentine pielea hidratata si tonifiata, prevenind imbatranirea acesteia. Sfat: Aplica 2 – 3 picaturi de ulei de masline in jurul ochilor chiar inainte de a merge la culcare. Pielea va deveni mai neteda si hidratata, in timp  reusindu-se reducerea aspectului liniilor fine.

Rosii

Rosiile nu sunt doar foarte gustoase, ci si pline de substante nutritive, continand o mare cantitate de vitamina A, vitamina C si acid folic. Licopenul, care este responsabil pentru culoarea rosie a tomatelor coapte, este un antioxidant de 14 ori mai puternic decat resveratrol din vinul rosu. Aceasta substanta protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV si, de asemenea, are un puternic efect in prevenirea bolilor cardiovasculare, degenerative si infectioase. Licopenul este mai usor de a absorbit de organism atunci cand rosiile sunt fierte si combinate cu putin ulei de masline.

Peste gras

Pestele gras, cum ar fi somon, ton sau calcanul, sunt o importanta sursa de acizi grasi Omega 3, care ajuta la regenerarea celulelor. Sunt, de asemenea, foarte bune pentru ingrijirea pielii, prevenind daunele oxidative care apar odata cu inaintarea in varsta.

Turmeric

Aceasta planta, care se gaseste de obicei sub forma de pulbere, devine din ce in ce mai populara. Are efecte benefice in ceea ce priveste digestia, proprietati anti-inflamatorii si incetineste procesul de imbatranire. Ofera energie si ridica starea de spirit in momente de stres.

Jambon

Sunca iberica ajuta la prevenirea pierderii masei musculare asociata cu imbatranirea si contine o cantitate mare de acizi grasi sanatosi care intaresc sistemul cardiovascular. in plus, este o sursa de minerale (fier, zinc, potasiu) si vitamine din grupul B.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img