joi, 28 martie, 2024

Cele mai bune alimente care elimina toxinele din organism

Distribuie:

Publicat:

Substantele nocive care se acumuleaza de-a lungul timpului in corpul tau te pot imbolnavi, dar au si capacitatea de a-ti altera frumusetea. Exista insa cateva alimente care au proprietati miraculoase in eliminarea toxinelor.Iata ce sa incluzi in dieta ta pentru a-ti recapata frumusetea:

Dulse – algele rosiiPalmaria palmata, cunoscuta ca “dulse”, este o alga marina rosie comestibila, consumata in special in Irlanda, Islanda, costele atlantice ale Canadei si nord-estul Statelor Unite. Este folosita atat ca aliment, cat si ca medicament. Este o sursa sanatoasa de proteine si are o concentratie ridicata de vitamine din grupul B. Are capacitatea de a echilibra lichidele din organism, contribuind la scaderea retentiei de apa. Datorita acestor proprietati te scapa de cearcane si pungile de sub ochi. Include suplimentele cu alge rosii in alimentatia ta.

Varza rosieVarza rosie contine de pana la 8 ori mai multa vitamina C decat varza alba si este bogata in elemente antiinflamatoare precum vitaminele A si E. Te ajuta sa tii ridurile la distanta datorita proprietatilor antioxidante, dar si a capacitatii de a reduce cortisolul din organism, un hormon care in cantitati mari accelereaza imbatranirea.

Sfecla rosiePentru ca stimuleaza sistemul limfatic, sfecla rosie poate reda stralucirea pielii tale. Este bogata in fier si contine un antioxidant numit betacianina, care stimuleaza functiile limfactice si hepatice. Elimina toxinele din organism, ceea ce te va face sa stralucesti de sanatate!

CoriandruFrunzele de coriandru contin substante care incetinesc dezvoltarea celulelor adipoase si care contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Astfel devine un ajutor esential impotriva celulitei. Include frunze proaspete de coriandru in salatele tale sau chiar smoothie-uri. Daca nu iti place corinadrul, il poti inlocui si cu patrunjelul, pentru ca are proprietati asemanatoare.

CitriceleUn alt aliment detoxifiant ideal pentru frumusetea ta este sucul de citrice. Pentru ca au un continut bogat de vitamina C, care poate repara colagenul din straturile adanci ale pielii, citricele te ajuta sa previi si sa tratezi celulita. Iar ca sa te bucuri la maximum de efectele lor benefice, este ideal sa le consumi dimineata, pe stomacul gol.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img