vineri, 29 martie, 2024

Cele mai bune fructe de consumat dimineata

Distribuie:

Publicat:

Nu ar trebui sa treaca nicio zi fara sa mananci macar un fruct. Iata care sunt cele mai bune fructe de consumat dimineata:

Bananele, una dintre cele mai bune fructe de consumat dimineata

Bananele, spun specialistii, se numara printr cele mai bune fructe de consumat dimineata. Desi au doar 110 calorii (vorbim de 100 de grame), aceste fructe sunt extreme de satioase. In plus, sunt bogate in potasiu, vitamina B6 si acid folic. Acidul folic continut de banana este benefic creierului, iar potasiul protejeaza inima si plamanii.

Nu putea sa lipseasca din lista cu cele mai bune fructe de consumat dimineata lamaia. Ideal ar fi ca inainte de fiecare mic-dejun sa beti un pahar de apa calduta (200 de ml) in care sa puneti si zeama de la o jumatate de lamaie. Astfel, veti pierde rapid kilogramele nedorite. Pe de alta parte, aceste fructe ne protejeaza impotriva racelilor; lamaile avand un continut ridicat de vitamina C. Tototdata, datorita acestui aspect, lamaile iti intaresc organismul.

Murele 

Au un gust delicious si doar 31 de calorii pe 100 de grame. In plus, sunt o sursa excelenta de antioxidanti si fibre. Si din aceste motive, murele sunt printre cele mai bune fructe de consumat dimineata. Antioxidantul care le da culoarea intensa, “anthocyanina”, reduce riscul imbolnavirii de boli de inima. Trebuie spun ca acesta previne aparitia ridurilor, dar chiar si cancerul.

Si grapefruitul se regaseste printre cele mai bune fructe de consumat dimineata. Sunt bogate in vitamina C, A, B5, acid foloc, calciu si fibre.

Merele, printre cele mai bune fructe de consumat dimineata

Merele sunt cele mai populare fructe din lume, dar si printre cele mai bune fructe de consumat dimineata. Ele sunt pline de fibre, vitamine, minerale, dar si de fitochimicale. In plus, persoanele care consuma mere dimineata, inainte de micul-dejun, au un risc mai scazut de a suferi de sindromul metabolic. Acesta poaste cauza diabet si numeroase boli grave de inima.
sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img