sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cele mai eficiente trucuri de frumusete

Distribuie:

Publicat:

Suntem la curent cu toate trucurile de beauty care apar, insa tu stii care ti se potrivesc si care nu? In ziua de astazi, informatia se afla la tot pasul, inclusiv in social media, implicit de la diferiti influenceri de beauty. Ei bine, poate fi o adevarata provocare sa ajungi sa stii care sunt acele trucuri care chiar functioneaza pentru tipul tau de ten. Fie ca folosesti ingrediente chiar din propria bucatarie sau incerci ingrediente mai putin obisnuite, important este sa le incluzi in rutina de frumusete doar pe acelea care chiar functioneaza. Iata care sunt cele mai eficiente trucuri de beauty:

1. Peroxid de hidrogen pentru reducerea porilor. Poate ca ti se pare ciudat, insa ar trebui sa incluzi in rutina de frumusete peroxidul de hidrogen, cunoscut si sub numele de apa oxigenata chiar din acest moment. Daca te confrunti cu probleme la nivelul porilor, cauza lor are legatura cu mai multi factori precum stilul de viata sau alimentatia. Pe langa faptul ca nu este scumpa, apa oxigenata are capacitatea de a reduce si porii. Un lucru de care ar trebui sa tii cont este faptul ca poate usca extrem de rau tenul, asa ca ar trebui sa iti hidratezi tenul dupa ce o folosesti.

2. Plicuri de ceai verde pentru cearcane. Cearcanele au devenit una dintre cele mai frecvente probleme cu care femeile se confrunta. Fie ca ai auzit de acest truc de pe internet sau ti l-a recomandat o prietena, ar trebui sa il incerci chiar din acest moment. Este dovedit faptul ca ingredientele din ceaiul verde, precum cafeina, au capacitatea de a contracta vasele de sange si de a reduce aspectul neplacut al cearcanelor. In acelasi timp, reduce inflamarea din jurul ochilor.

3. Dormitul pe perne din matase. Probabil ca esti destul de sceptica, insa matasea are un efect extrem de pozitiv asupra pielii tale. Bumbacul este un material care absoarbe hidratarea de care pielea si parul tau au nevoie, pe cand matasea iti pastreaza tenul extrem de hidratat, dar si previne aparitia anumitor imperfectiuni.

4. Masti cu ulei de argan. Uleiul de argan este unul dintre ingredientele pe care trebuie sa le incluzi neaparat in rutina ta de frumusete. Fie ca folosesti creme de corp, sampon, balsam de par sau chiar serumuri, efectele uleiului de argan asupra pielii tale se vor vedea. Uleiul de argan are o formula destul de lejera, ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa iti provoace si mai multe probleme la nivelul pielii.

5. Baze de machiaj care contin silicon. Majoritatea bazelor de machiaj contin silicon, un ingredient care are capacitatea de a-i reda pielii tale luminozitatea de care are nevoie. In acelasi timp, te ajuta sa acoperi si liniile fine sau ridurile, care stim si noi cat de deranjante pot fi. Aspectul de ten mat este tot mai cautat in randul iubitoarelor de make-up, iar din acest motiv tot mai multe baze de machiaj au in componenta lor acest ingredient.

6. Gheata reduce iritatiile. Stim cat de neplacute sunt iritatiile, mai ales dupa epilat sau daca ai un ten extrem de sensibil, insa o solutie in acest sens si care este si la indemana o reprezinta gheata. Fie ca te confrunti des sau chiar rar cu astfel de iritatii, foloseste gheata imediat dupa, iar ulterior vei observa ca iritatiile se vor reduce.

7. Curatatul in mod regulat al pensulelor de machiaj. Pensulele de machiaj pot acumula in timp extrem de multe bacterii, care ulterior ajung pe tenul tau. Foarte multe dintre femei chiar uita sa le curete sau o fac tot mai rar. Ideal ar fi ca dupa ficeare folosire, sa le cureti corespunzator, pentru a impiedica acumularea de bacterii. Acum, exista tot mai multe solutii destinate acestui lucru, insa le poti curata foarte bine si cu balsam de par sau sampon pentru copii.

8. Ai grija la alimentatia ta. Incercam sa gasim cele mai eficiente trucuri de frumusete pentru o piele cat mai sanatoasa, insa cel mai la indemana truc consta in grija pe care o acorzi alimentatiei tale. Chiar daca tentatiile sunt la tot pasul si nu reusesti mereu sa te tii de dieta pe care o urmezi, important este sa consumi tot mai multe fructe si legume care sunt bogate in antioxidanti, care ii vor reda pielii tale luminozitatea de care are nevoie. Incearca sa mananci tot mai multe capsuni, afine, rosii, dar include si grasimi sanatoase precum avocado, dar si somon. sursa: elle.ro
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img