joi, 28 martie, 2024

Cele mai puternice detoxifiante naturale: 8 alimente care curata corpul

Distribuie:

Publicat:

Sfecla rosie este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturalecare curata corpul de toxine si ajuta la buna functionare a organelor interne. Descopera ce alte alimente au actione similara! Daca vrei sa faci o cura de detoxifiere poti sa incluzi in meniul tau anumite alimente care sunt recunoscute pentru efectul lor puternic detoxifiant. Ele curata corpul de toxine si stimuleaza buna functionare a organelor interne. Iata care sunt cele mai puternice detoxifiante naturale:

1. Sfecla rosie

Aceasta leguma pe care nu o consumam suficient de des este bogata in nutrienti care mentin corpul sanatos. Sfecla rosie are un continut foarte mare de fier, calciu, precum si betaina, o substanta care-i confera culoarea. Potrivit specialistilor, betaina are un efect puternic la nivel celular, avand capacitatea de a regenera ficatul. Acest lucru ajuta la o buna functionare a ficatului, despre care stim ca este principalul organ reponsabil cu eliminarea toxinelor din corp. Prin consumul zilnic de sfecla rosie te asiguri ca stimulezi mai eficient eliminarea toxinelor si asiguri buna functionare a ficatului. Consuma sfecla rosie coapta sau fiarta intreaga cu coaja pentru a impiedica pierderea nutrientilor. De asemenea, sfecla cruda este excelenta in smoothie-uri, dar si razuita in salate de cruditati.

2. Ceapa si usturoiul

Ambele sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le aduc asupra sanatatii. Insa, mai trebuie sa stii ca ceapa si usturoiul contin flavonoizi care stimuleaza productia unei substante cu efect protector asupra ficatului si a unor enzime responsabile cu filtrarea si eliminarea toxinelor din sistemul digestiv.
Ceapa si usturoiul au un puternic efect antibacterian, antiparazitar si au capacitatea de a intari sistemul imunitar, prin urmare ai toate motivele sa le incluzi cat mai des in meniul tau. 

3. Verdeturile

Stim ca trebuie sa le consumam mai des, deoarece se numara printre cele mai bune detoxifiante naturale. Verdeturile detoxifiaza tractul digestiv datorita continutului ridicat in clorofila. Tot clorofila este cea care are capacitatea de a curata sangele de toxine si metale grele. Sistemul digestiv functioneaza eficient atunci cand consumam zilnic verdeturi proaspete, acest obicei fiind benefic in special persoanelor care sufera de constipatie.  De asemenea, clorofila din verdeturi are proprietati antiinflamatorii si alcaline, impiedicand aparitia inflamatiilor care stau la baza majoritatii bolilor grave. Asigura-te ca incluzi verdeturi in meniul tau in fiecare zi! Spanacul, patrunjelul, mararul, valeriana, rucola, salata verde, varza kale, precum si pulberile de grau verde sau orz sunt printre alimentele pe care trebuie sa te asiguri ca le consumi cu regularitate.

4. Apa cu lamaie

Consuma in fiecare dimineata un pahar mare de apa calduta cu zeama de lamaie, deoarece are un puternic efect alcalin si detoxifiant asupra corpului. De asemenea, va fi un start excelent pentru sistemul digestiv, deoarece stimuleaza tranzitul intestinal.

5. Semintele si nucile

Migdalele, nucile, caju, semintele de floarea soarelui, in si cele de dovleac constituie cele mai bune optiuni pentru o gustare sanatoasa intre mese. Potrivit studiilor, un consum regulat de migdale impiedica acumularea grasimilor in jurul ficatului, in timp ce nucile ajuta la detoxifierea lui. 
Semintele de in macinate au un continut mare de fibre care favorizeaza eliminarea toxinelor din tractul intestinal, iar cercetarile recente arata ca suprima pofta de mancare si te ajuta sa slabesti sanatos.

6. Iaurtul

Contine probiotice care sustin flora intestinala, ajuta la digestie si intaresc sistemul imunitar. Iaurtul favorizeaza inmultirea bacteriilor bune in tractul digestiv, lucru care ajuta la o buna digestie. Evita iaurturile cu 0% grasime si cele degresate, deoarece pot sa contina o cantitate mai mare de zaharuri.

7. Ceaiul de papadie si ceaiul verde

Papadia este cel mai puternic detoxifiant natural pentru ficat, ajutand la filtrarea si eliminarea toxinelor din sange. Ceaiul verde are efect diuretic, ajutand rinichii sa filtreze toxinele din corp si prevenind balonarea si retentia de apa. Sunt doua dintre ceaiurile pe care este bine sa le consumi zilnic chiar daca nu tii o cura de detoxifiere. 

8. Ghimbirul

Este recunoscut pentru faptul ca previne balonarea, ajuta la buna functionare a colonului si stimuleaza eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, ghimbirul este un remediu excelent pentru eliminarea gazelor intestinale, precum si pentru calmarea starilor de greata. Acest superaliment stimuleaza arderea grasimilor si sustine activitatea ficatului. Prepara ceai de ghimbir cu lamaie si miere de albine sau include ghimbir razuit in diverse mancaruri pe care le prepari!

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img