vineri, 29 martie, 2024

Cele mai socante povesti de amor din comunism. 6 idile cu vedete din Epoca de Aur

Distribuie:

Publicat:

In Epoca de Aur vedetele iubeau la fel de patimas ca acum, insa in lipsa presei libere si a internetului, povestile lor de dragoste controversate si divorturile cu scandal deveneau cel mult subiecte de barfa la coltul blocului.

Corina Chiriac, la un pas de casatorie cu Karel Gott

Cantareata de muzica usoara Corina Chiriac (69 de ani) a fost in tinerete una dintre cele mai dorite femei din Romania. Pe vremea lui Ceausescu, a rupt inimile multor barbati. Cele doua mari iubiri ale artistei au fost Ovidiu Lipan Tandarica (66 de ani) si celebrul artist ceh Karel Gott (79 de ani), interpret divinizat in tara lui. Corina l-a cunoscut pe Karel la un festival de muzica din Cehoslovacia, iar la scurt timp cei doi formau un cuplu. Interpretul avea mare succes la femeile frumoase, iar nurii Corinei nu l-au lasat indiferent.

Si cu el artista noastra a fost la un pas de casatorie. Corina Chiriac a facut mult timp naveta in Republica Cehoslovacia, tara natala a iubitului ei, atat pentru concerte, cat si pentru a se intalni cu el. Nu a fost sa fie insa nici de data aceasta, unii speculand ca la originea rupturii s-ar fi aflat oficialii comunisti de la Bucuresti. Corina Chiriac a ajuns totusi in fata altarului mult mai tarziu, in SUA, in 1993, cu un barbat mult mai tanar decat ea, afaceristul Virgil Anastasiu (58 de ani). Mariajul a durat insa numai patru ani, ei divortand in 1997.

Ion Dolanescu si Nadia Comaneci, iubire cu foc in Epoca de Aur

Gimnasta de nota 10 Nadia Comaneci (57 ani) si regretatul interpret de folclor Ion Dolanescu (decedat in 2009, la 65 de ani) au fost personajele principale intr-o poveste de dragoste ca in filme. Pe vremea cand gimnasta de aur avea 25 de ani s-a indragostit de chipesul Dolanescu, iar relatia lor ar fi durat aproape patru ani.

El o adora, iar ea era indragostita pana peste cap de cel pe care il admira si la bratul caruia se simtea protejata. Unul dintre martorii la una dintre iesirile lor a povestit pentru Click.ro: „In 1985, am lucrat la Hotelul Meridian din Mamaia. Ion Dolanescu era nasul fiului sefului de restaurant de acolo. A stat toata vara in hotel. Iar Nadia a venit si ea si a stat vreo luna. Erau foarte discreti.Toata lumea din hotel spunea ca ea e foarte indragostita de el”. Uneori preferau sa se departeze de agitatia din Bucuresti si sa petreaca momente in doi in casa unui fin al artistului, care traia undeva langa Focsani. Mai mult, in Epoca de Aur se zvonea si ca cei doi iubiti s-au aflat la un pas de casatorie, mergeau impreuna la chefuri, iar Nadia era aproape nelipsita din casa interpretului de muzica atunci cand existau petreceri. Legatura dintre ei s-a pierdut atunci cand gimnasta a trecut fraudulos granita Romaniei comuniste si a cerut azil politic in SUA.

Angela Similea, iubire mposibila cu Florin Piersic

Angela Similea (72 ani) a fost o femeie curtata. Sex-simbol al anilor ‘80, interpreta de muzica usoara a fost inconjurata intotdeauna de barbati frumosi si la fel de talentati care s-au luptat pentru inima ei. O frumoasa poveste de dragoste a fost intre celebra artista si carismaticul Florin Piersic (83 ani). Cei doi artisti atat de indragiti de publicul din Romania au format un cuplu de aur pe scena in Epoca de Aur, la sfarsitul anilor ‘70 si inceputul anilor ‘80. Colaborarea lor a fost dublata de iubire si de atractie care a nascut una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste ale acelor vremuri. Despre idila lor, ani de-a randul au circulat tot felul picanterii.

Se pare ca artista era atat de indragostita de „vrajitorul” Florin Piersic, cum il alinta ea, incat nu suporta sa stea nicio zi fara el. Au realizat duete de exceptie in emisiunile de divertisment difuzate de TVR. In 1983 au cantat impreuna piesa „Nufarul alb”, compusa de Marcel Dragomir pe versurile Teodorei Popa Mazilu. Tot impreuna au jucat si in musicalul „Corina”, de Edmond Deda, dupa „Jocul de-a vacanta”, de Mihail Sebastian. Actorul a recunoscut la un post TV din Chisinau ca a iubit-o pe Angela Similea. Totusi, nu s-a casatorit cu ea. Angela Similea era maritata pe atunci cu olandezul Jan Hilgen, iar Florin Piersic cu Anna Szeles (76 de ani).

Dida Dragan si Florin Ochescu, 10 ani fara certificat de casatorie in Epoca de Aur

Cantareata de muzica usoara Dida Dragan (72 de ani) si chitaristul Florin Ochescu (66 de ani) au trait in anii ’80 o poveste de dragoste discreta fara sa-si oficializeze legatura. Chiar daca in Epoca de Aur relatiile fara certificat de casatorie nu erau privite cu ochi buni, ei au reusit sa traiasca liberi 10 ani, fiind in categoria favorizata a artistilor. Au impreuna un fiu, Florin jr, iar dupa ce s-au despartit, au reusit sa ramana buni prieteni si sa se ocupe impreuna de baiatul lor, astazi in varsta de 36 de ani.

Dupa revolutia din 1989, Ochescu si-a refacut viata alaturi de Silvia Dumitrescu (59 de ani) si are un al doilea fiu, Iulian (25 de ani), un pianist foarte talentat si multipremiat, in timp ce Dida a preferat sa se dedice exclusiv carierei si cresterii fiului ei. Florin jr este pasionat de chitara si reuseste astfel sa duca mai departe pasiunea mostenita de la tatal lui. Chiar daca aparitiile ei sunt tot mai rare, Dida Dragan ramane una dintre cele mai importante si mai respectate voci ale muzicii usoare romanesti. De asemenea, Florin Ochescu este un chitarist renumit care a cantat pentru trupele Iris (1982 – 1986), Sfinx (1987 – 1989) si Holograf (1990 – 1992).

Margareta Paslaru s-a casatorit cu fiul unui ministru comunist si a fugit in SUA

Artista de muzica usoara Margareta Paslaru (75 de ani) a fost casatorita cu sportivul Gheorghe Sencovici (decedat in anul 2006, la 61 de ani), fiul unui ministru din vremea comunismului. Datorita functiei importante in Epoca de Aur, familia Sencovici a primit o vila in inima cartierului Primaverii, zona rezervata in acei ani protipendadei de partid. In 1982, desi erau favorizati de regim, Margareta si sotul ei au emigrat in SUA, la New York, unde sportivul cu studii de inginerie si-a deschis o firma Info Promp. In. Impreuna au o fata, Ana Maria Sencovici, ramasa in SUA dupa moartea tatalui si revenirea definitiva a mamei in Romania.

Securitatea comunista a luat imediat masuri pentru discreditarea „fugarilor”: toate discurile artistei au fost retrase din magazine, iar muzica ei a fost interzisa la televiziunea si radiodifuziunea de stat, unicele institutii de gen de dinainte de 1989. Mai mult, au fost lansate zvonuri ca sotul Margaretei s-ar fi spanzurat, iar fiica artistei ar fi orbit din cauza unei boli. Margareta Paslaru traieste in Romania, unde, din anul 1993, a decis sa doneze pentru cauze caritabile toate drepturile de autor obtinute de pe urma pieselor sale. Totodata, artista ofera anual un premiu de originalitate pentru sustinerea tinerilor talentati, in valoare de 1.000 de dolari SUA

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img