vineri, 29 martie, 2024

Celebrul fotograf de moda Bill Cunningham a murit la 87 de ani

Distribuie:

Publicat:

Celebrul fotograf de moda Bill Cunningham de la cotidianul New York Times a murit sambata la varsta de 87 de ani, a indicat cotidianul american la care fotograful a lucrat peste 40 de ani, transmit AFP si Reuters.

Cunningham, o adevarata legenda a fotografiei de moda realizata in strada, pe care el a inventat-o, a fost spitalizat recent in urma unui accident vascular cerebral, a indicat cotidianul american. A surprins in fotografiile sale locuitori ai New York-ului la evenimente publice de parada, a strabatut metropola americana pe bicicleta fotografiind moda asa cum o vedea pe strazi.

”El a vrut mereu sa gaseasca subiecte, nu sa fie el subiectul. A vrut mai degraba sa observe decat sa fie observat. Ascetismul era marca specifica brandului sau”, scrie New York Times despre Bill Cunningham, catalogandu-l ”un cronicar dedicat modei si un antropolog cultural atipic”.

Acest om discret, care s-a nascut in Massachusetts la 13 martie 1929, stia inaintea tuturor care trebuia sa fie tendinta in moda in urmatoarele sase luni, declara Anna Wintour, redactor-sef la revista Vogue, editia americana, in filmul documentar dedicat fotografului, ”Bill Cunningham New York” (2010).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img