vineri, 29 martie, 2024

CFR are un nou director – Este un fost consilier al Vioricai Dancila

Distribuie:

Publicat:

Costin Mihalache îl înlocuiește pe Ion Gavrilă la conducerea administratorului național de infrastructură feroviară CFR SA, începând din data de miercuri, 13 februarie, fiind numit în funcție de către Consiliului de Administrație al CFR, potrivit mediafax.

Anterior numirii sale la conducerea CFR, Mihalache a ocupat funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă, conform informațiilor din CV-ul său.

Ministerul Transporturilor (MT) l-a numit, anul trecut, în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR).

Între februarie 2014 și decembrie 2014, Mihalache a fost secretar de stat coordonator împuternicit pentru SC Transelectrica SA și SC Transgaz SA.

În perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, noul director general al CFR a fost consilier de stat și a avut, ca principal pilon, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și Ministerul Economiei (ME), restructurarea și dezvoltarea relațiilor politico-economice cu statele regiunii Asia Pacific și Orientul Mijlociu, cu accent pe cele cu Republica Populară Chineză, Japonia, Coreea de Sud, India, Iran și Irak. În cursul anului 2013, a avut loc un schimb de delegații bilaterale la nivel înalt – două intâlniri la nivel de prim-miniștrii sau președinte, un forum economic regional la București în formatul China – Europa Centrală și de Est „16 + 1”, cu semnarea unor memorandum-uri pentru proiecte bilaterale de peste cinci miliarde de euro. Mihalache a mai participat la comitete bilaterale cu profil economic, cum ar fi poziția de co-președinte al Comitetului Consultativ România –China pentru lucrări de infrastructură de transport (gaz, rutier, energie electrică).

Potrivit informațiilor din CV-ul său, Costin Mihalache a avut o activitate diplomatică și de pregătire profesională /lingvistică derulată în R.P. Chineză, urmând cursurile de limba și literatură chineză în cadrul Universității de Limba și Cultură de la Beijing, continuate de o misiune de lungă durată la Ambasada României de la Beijing, unde a ocupat funcțiile de șef al secției Consulare și, ulterior, prim-colaborator al Ambasadorului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img