vineri, 29 martie, 2024

Chiar asa de inumani suntem? Martor al crimei de la metrou: 10 minute, lumea a fost buluc pe victima s-o filmeze

Distribuie:

Publicat:

Bresa psihologica realizata de butonul de LIKE a reusit sa modifice clar comportamentul uman. Tiparele sunt sparte, comportamentul social a deraiat, invinse de fuga pshica dupa notorietate, recunoastere in mediul virtual. Placerea oferita de morbid se intalnea si inainte in societate, dar telefoanele inteligente au facut sa poata fi demonstrata in direct, live pe Facecbook. Jurnalista Daniela Arnautu a relatat ce s-a intamplat in statia de metrou Dristor, imediat de calatorii aflati pe peroane au constientizat ca s-a produs un incident.

"Eram in statie. Nu era foarte aglomerat, la Dristor 1, veneam de la Dristor 2. Stateam de vorba cu cineva in momentul in care un grup de tineri a inceput sa tipe cand intra metroul in statie – un tipat disperat.

Am sunat la ambulanta. Vreme de 10 minute lumea a fost buluc pe victima. Mi s-a parut incredibil sa filmezi o scena din asta cu telefonul, probabil din dorinta de a demonstra cuiva ca ai fost acolo, ca si cand ai fi facut o descoperire stiintifica. Cu ce o ajuti?

A coborat un tanar sub metrou, care i-a taiat esarfa, fiindca spera sa mai respire, si o doamna, care s-a prezentat ca medic la spitalul Floreasca si care i-a facut masaj cardiac pana a venit ambulanta. Inteleg ca era in stop cardio-respirator si ca nu mai prezenta semne vitale.

Cei care s-au bulucit acolo s-o filmeze spun ca victima mai misca. Este incredibil ca Metrorex nu a intervenit imediat si ca, timp de 10 minute, oamenii au stat gramada pe victima", a declarat jurnalista Daniela Arnautu, la postul de televiziune Realitatea TV .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img