vineri, 19 aprilie, 2024

Chilotii tanga, un pericol pentru sanatatea femeii

Distribuie:

Publicat:

Desi acest tip de lenjerie nu mai este la moda, chilotii tanga sunt in topul preferintelor femeilor. Ceea ce multe femei nu stiu este ca genul acesta de lenjerie intima poate dauna sanatatii mai mult decat credem. Citeste mai jos ce se ascunde, de fapt, in spatele “snuruletului”.

Snurul dintre fese atinge zona intima a corpului si se misca astfel incat faciliteaza raspandirea bacteriilor din zona anusului spre zona vaginala. Cea mai des intalnita este bacteria E-coli (Escherichia Coli), dar exista si altele, poate chiar mai periculoase, care se trateaza cu antibiotic.

“Chilotii tanga pot fi folositi ocazional, la o tinuta deosebita sau atunci cand vrem sa ne impresionam partenerii si atat. in rest, lenjeria din bumbac este cea mai sanatoasa. Panglicuta dintre fese contribuie la migrarea microbilor si favorizeaza transpiratia. Flora din sfera anala migreaza si pot aparea infectii vaginale si urinare. Tanga pot traumatiza hemorizii externi, pot declansa sangerarea acestora”, a explicat doctorul Adina Boca, medic primar obstetrica-ginecologie, pentru Adevarul.

Specialistii nu recomanda nici lenjeria din dantela, un material care retine microbii si favorizeza dezvoltarea unor infectii. in perioada menstruatiei, trebuie sa purtam doar lenjerie clasica din bumbac. Nici pe plaja nu e indicat sa purtam tanga deoarece acestia retin umezeala si flora bacteriana se dezvolta.

Chilotii tanga sunt absolut interzisi in cazul gravidelor. “Gravidele au imunitatea usor scazuta, pot contacta infectii mult mai usor. in timpul sarcinii apar probleme hemoroidale care pot fi agravate prin folosirea acestei lenjerii. Nu as merge atat de departe cu supozitii de favorizarea cancero-rectala, dar nici infectiile nu sunt de neglijat”, a precizat medicul Adina Boca. in dobandirea infectiilor urinare si vaginale are un rol important si factorul genetic, predispozitia pentru astfel de afectiuni. “Am vazut prostituate cu un col perfect curat si maicute pline de infectii”, spune medicul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img