marți, 23 aprilie, 2024

Cinci tipuri de seminte care ar trebui introduse in dieta

Distribuie:

Publicat:

Diverse tipuri de seminte pot furniza organismului nutrienti importanti in sustinerea starii de sanatate. Ele pot fi consumate ca atare sau adaugate in felurile de mancare preferate.

1.Semintele de dovleac si cele de floarea-soarelui sunt gustari foarte populare printre romani. Sunt si foarte sanatoase, dau asigurari nutritionistii care avertizeaza insa ca ar trebui, ca de fiecare data, sa fim atenti la cantitati. Semintele de dovleac, de exemplu sunt bogate in magneziu – un mineral important care sustine starea de sanatate, ajuta organismul sa-si pastreze energia, puterea si forta musculara. Pot fi consumate ca atare, dar si adaugate in salate, supe sau cereale, potrivit site-ului de stiri medicale webmd.com. 

2.O portie de seminte de floarea-soarelui contine jumatate din doza zilnica necesara de vitamina E, potrivit aceleiasi surse. Totodata, acest tip de seminte sunt bogate in acizi grasi sanatosi. Pot fi adaugate in diverse feluri de mancare pentru a obtine un gust mai bun sau nutrientii de care avem nevoie.

3.Semintele de in sunt consumate de oameni de foarte multa vreme. Daca avem o dieta saraca in peste, semintele de in pot furniza necesarul de acizi grasi omega-3, grasimi sanatoase utile pentru sistemul cardiovascular. Totodata, sunt o sursa bogata de fibre. 

4.Semintele de susan nu au un rol doar de décor asa cum am putea crede. Uleiul de susan care se poate adauga in salata este o sursa de acizi grasi care ajuta la diminuarea colesterolului rau. Totodata, semintele de susan sunt bogate in fibre si proteine. 

5.Semintele de chia sunt considerate astazi un superaliment si nu fara motiv. Doua linguri din aceaste semnite contin 10 grame de fibre. Trecute prin mixer, pot constitui un adaos gustos in iaurturi sau legume. Puse in lichide – sucuri sau lapte – se inmoaie si pot fi pasate. sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img