marți, 23 aprilie, 2024

Cine este Oana Net, educatoarea din Timisoara care si-a ucis fiica si de ce ar fi comis crima

Distribuie:

Publicat:

O educatoare din Timisoara si-a ucis fiica in virsta de doar 4 ani si a incercat sa se sinucida. Crima i-a socat si pe anchetatorii veniti la fata locului.  Oamenii legii au gasit-o pe fetita moarta, inecata in cada de la baie si cu venele taiate. In timpul cercetarii de la fata locului, mama criminala, pe numele ei Oana Net (38 de ani) a spus ca a inghitit erbicid pentru a se sinucide si a inceput sa vomite. Educatoarea a fost internata la Spitalul Judetean din Timisoara peste noapte, iar azi a fost dusa la audieri, pentru a da explicatii procurorilor.

„Femeia a fost internata la Spitalul Judetean, pe sectie de Toxicologie, in urma unei tentative de sucicid prin ingestia de substante toxice, a fost dializata.

Marturiile horror a unei criminale din Timisoara: ''Mi-am omorat copilul, i-am taiat venele''! Povestea educatoarei care si-a ucis copilul in varsta de doar 4 ani

A fost consultata de medicul psihiatru din spital. A fost dializata in urma ingestiei voluntare de substante toxice si acum se poate transfera, fizic este bine. Nu stim daca se afla sub tratament, nu stiu ce antecedente a avut” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Femeia care si-a ucis fetita a fost educatoare timp de 15 ani la gradinita din Murani, judetul Timis. Cu trei saptamani inainte de crima, ea a cerut concediu fara plata, motivand ca a obosit sa daca navete si vrea sa caute un loc de munca mai bine platit. Crima a avut loc marti seara intr-o casa din cartierul Ronat, aflat la marginea Timisoarei, femeia sunand la numarul de urgente 112 in jurul orei 23.00. Dupa ce a sunat la 112 pentru a anuntat crima, femeia s-a incuiat in casa, iar politisti au fost nevoiti sa forteze usa pentru a intra. „Era educatoare la Scoala gimnaziala Pischia, pe structura Murani, la un sat langa Pischia. Este educatoare titulara de 15 ani, gradul didactic II.

Colegii spun ca niciodata nu a avut vreo forma de manifestare care sa le ridice probleme.

Acum trei saptamani – poate atunci ar fi trebuit sa isi dea cineva seama si poate ar fi trebuit sa ia legatura cu mama ei, care a fost colega cu ea si care acum e titulara pe post de invatator la Dumbravita – ea si-a cerut concediu fara plata, dar parea foarte calma si a cerut concediu pe motiv ca a obosit sa mai faca naveta.  Spunea directoarea ca de cand s-a casatorit si a avut-o pe fetita, face naveta de la Timisoara, iar inainte locuia in Murani. Al doilea motiv a fost ca si-ar cauta un loc de munca mai bine platit. I-au aprobat concediul fara plata, e o forma legala, cadrele didactice au voie sa beneficieze de aceasta forma de concediu si au anuntat ISJ, dar nu si-au pus niciodata problema ca ar avea o problema emotionala, o problema psihica. A terminat Arte Plastice, desena, era linistita si a lucrat 15 ani cu copiii de varsta mica. Sunt cinci frati, iar mama ei a luat si copii in plasament, este o familie buna”, a declarat Aura Danielescu, sefa ISJ Timis, conform Digi 24.

Educatoarea Oana Net ar fi avut probleme in relatie
Apropiatii Oanei Net sunt in stare de soc dupa aceasta crima. Unii spun ca ar fi avut neintelegeri in familie si ca sotul ar fi vrut sa divorteze de ea. Gandul despartirii iminente ar fi facut-o pe aceasta sa isi piarda mintile. Crima a fost comisa chiar in seara cand tatal fetei era la serviciu, Educatoarea din Timisoara nu a fost testata psihologic, intrucat aceste verificari nu se mai fac in privinta cadrelor didactice din anul 2012, cand s-au sistat arint-un ordin de ministru. La momentul comiterii crimei, in casa se afla si strabunica fetei, o femeie de 84 de ani, batrana si bolnava, care nu a auzit nimic suspect.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img