vineri, 29 martie, 2024

Circ in CL Husi: primarul Ciupilan a “concesionat” alesii locali din PSD, iar liberalii au parasit sala – FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Vineri, 11 mai, alesii locali ai municipiului Husi au fost convocati in sedinta de indata. Edilul Ioan Ciupilan a venit chiar si cu o suplimentare pe ordinea de zi. Presedinte de sedinta a fost ales Cristinel Popa (PSD). Acesta a propus votarea ordinii de zi, apoi intrunirea a inceput.

Pe langa proiectele de pe ordinea de zi, se afla o informare a Spitalului Municipal "Dimitrie Castroian" Husi, care relata alesilor locali necesitatea unui sprijin financiar, deoarece unitatea medicala inregistreaza datorii materiale considerabile. Pana la discutarea acestui punct, sedinta de CL Husi s-a desfasurat in parametri normali, insa imediat dupa ce avocatul Bobarnat (PNL) a luat cuvantul si a mentionat daca nu cumva Spitalul Husi, condus de Lucia Rotaru, sora edilului Ioan Ciupilan, se indreapta vertiginos catre un colaps financiar, moment in care edilul Ioan Ciupilan s-a dezlantuit pentru a-si apara sora din conducerea unitatii medicale, aducand reprosuri guvernarilor si acuzatii impotriva doctorului Nelu Tataru, cu care este stiut ca are un conflict deschis. Spre mirarea tuturor, presedintele de sedinta Popa Cristinel nu a avut nimic de zis, intrucat nu a reusit sa gestioneze situatia. In fapt, in consiliul local Husi este o obisnuinta sa nu se discute subiectele pe ordinea de zi, acestea fiind votate de multe ori pe "repede inainte".

Edilul Ioan Ciupilan se bucura de majoritatea loiala din PSD, neavand niciodata emotii pentru trecerea unui proiect sau altul. Nu de putine ori, cei din PNL au solicitat argumentari ori puncte de vedere care, ori nu erau primite, ori erau oferite pe jumatate. Este un obicei ca primarul Ioan Ciupilan sa intervina in discutii fara sa primeasca cuvantul si sa vorbeasca peste interlocutorii sai atunci cand ceva nu ii este favorabil.

Drept urmare a acestui fapt, consilierii PNL s-au ridicat de la masa, iar in semn de protest, au parasit sala de sedinte, argumentand plecarea ca pe o necesitate, deoarece majoritatea din Consiliul Local marca PSD nu tin cont nici macar de parerile subiective ale consilierilor liberali aduse sub forma unor pareri pertinente. Este o notorietate ca Ioan Ciupilan, edilul municipiului Husi, sa nu respecte nicio regula in Consiliul Local Husi.

Bucurandu-se majoritatea oferita de aliatii sai din PSD, edilul husean isi permite sa intrerupa sedinta, sa ii ia in deradere pe cei din PNL, iar mai apoi sa se victimizeze si sa afirme faptul ca liberalii nu ii sprijina proiectele, desi, se pare ca domnia sa foloseste acest lucru, creand o state de tensiune in Consiliul Local, iar mai apoi sa foloseasca acest lucru in scopuri politice . Cu o seara inainte de sedinta de pe 11 mai, primarul Ciupilan a sunat mai multi consilieri PSD pentru a se asigura ca acestia ajung la sedinta. Ceea ce doveste inca o data ca CL Husi este la degetul mic al primarului din Husi si ca, de fapt, consilierii de pe lista PSD sunt doar cu numele, iar acestia nu au voie sa ia cuvantul in adunari si au directive clare cum si ce sa voteze. Edilul Ioan Ciupilan s-a facut remarcat in ultimii ani pe televiziunile nationale dupa ce a reusit sa demonstreze cat de "gospodar" este. O perioada buna de timp a fost in atentia presei dupa ce si-a dat acordul si a construit un parc la periferia municipiului Husi in care un topogan costa cat o garsoniera.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img