vineri, 29 martie, 2024

Ciroza hepatica ataca vasluienii

Distribuie:

Publicat:

Numarul persoanelor bolnave de ciroza hepatica sau hepatita cronica din judetul Vaslui a crescut, in prima parte a acestui an, dupa cum releva un raport al Directiei de Sanatate Publica. Reprezentantii DSP Vaslui sustin ca de la un al altul, tot mai multi vasluieni sufera de aceste boli cauzate de igiena precara, consumul exagerat de alcool si alimentatia bogata in grasimi. Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui sustine ca o parte importanta din vina in acest caz apartine populatiei.

„Sunt foarte multe cazuri de ciroza hepatica. Acest lucru arata clar un comportament al populatiei care abuzeaza in special de bauturi alcoolice. in ultimul timp, sunt si foarte frecvente cazurile de hepatita si ciroza cu virus C, care sunt extrem de agresive si duc intr-un timp foarte scurt la instalarea cirozei hepatice cu toate complicatiile aferente bolii”, a afirmat Lelia Croitoru, director medical la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui.

Cei mai multi bolnavi de ciroza sau hepatita provin din mediul urban, peste 60% dintre acestia fiind barbati, iar grupa de varsta cea mai afectata este 15 – 65 de ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img