vineri, 19 aprilie, 2024

Coada de tiruri de pana la sapte kilometri la vama Giurgiu-Ruse

Distribuie:

Publicat:

Tirurile care vor sa iasa prin PTF Giurgiu- Ruse formeaza, pe DN 5 Bucuresti-Giurgiu, o coada de aproximativ sapte kilometri pana in dreptul localitatii Fratesti, timpul de asteptare pentru trecerea frontierei putand ajunge si la sase ore.

“Noi procesam cam patru sute de camioane pe fiecare sens de mers in 12 ore si pot spune ca timpul de asteptare in frontiera, din momentul in care se plateste taxa de pod si pana la controlul de frontiera, este de aproximativ 35-40 de minute, dar pentru cel care se aseaza acum la la coada si se afla in dreptul localitatii Remus sau Fratesti timpul de asteptare poate fi si de sase-sapte ore”, a declarat seful ITPF Giurgiu, Radu Leorda.

Conform acestuia, traficul este crescut si pentru ca, in ultima perioada, multe camioane romanesti merg cu marfa in Bulgaria sau Grecia, dar si pentru ca soferii care merg in Bulgaria trebuie sa isi achizitioneze vinietele de calatorie pentru drumurile din tara vecina din punctul de frontiera.

Partea bulgara la PTF Giurgiu-Ruse, “lucreaza cu doua cantare”, iar in partea romana se lucreaza pe “doua pana la trei artere de mers”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img