vineri, 29 martie, 2024

COD PORTOCALIU DE NINSORI SI VANT LA VASLUI!

Distribuie:

Publicat:

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare meteorologica de ninsori viscolite si precipitatii insemnate cantitativ pentru mai multe judete ale tarii.

COD PORTOCALIU

In perioada 17 ianuarie, ora 18 – 18 ianuarie, ora 20 sunt asteptate vant puternic, viscol, zapada troienita in Muntii Banatului, CarpatiiMeridionali si Carpatii de Curbura. Aici, viteza vantului la rafala va depasi 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea si troienind zapada, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.

COD PORTOCALIU

In intervalul 18 ianuarie, ora 01 – 18 ianuarie, ora 17, se vor semnala vant tare si ninsori viscolite in judeteleIasi, Vaslui, Vrancea, Galati, Tulcea si zona joasa a judetelor Neamt si Bacau. In aceste zone vor fi intensificari ale vantului cu viteze, in general, de 75…85 km/h si temporar va ninge viscolit.

COD GALBEN

In intervalul 17 ianuarie, ora 14 – 18 ianuarie, ora 22 sunt asteptate precipitatii insemnate cantitativ, predominant ninsori si intensificari ale vantul pentru mai multe judete ale tarii.

In intervalul mentionat in zona de munte va ninge insemnat cantitativ si se va depune strat consistent de zapada.

In dupa-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) si in prima parte a noptii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), in Transilvania vor fi la inceput precipitatii mixte, apoi mai ales sub forma de ninsoare.

In a doua parte a noptii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) si in cursul zilei de joi (18 ianuarie) in Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei si pe arii restranse in nordul Munteniei vor predomina ninsorile.

Cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 30…35 l/mp.

Vantul se va intensifica treptat in cea mai mare parte a tarii, dar cu precadere in sud, centru, est si la munte, unde vor fi rafale de 50…70 km/h, iar local in Moldova, in Dobrogea si pe crestele montane inalte, 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

In sudul, sud-estul si centrul tarii, pe arii restranse, vor mai fi depuneri de polei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img