vineri, 19 aprilie, 2024

Cod Rutier 2018. Ce sanctiuni risca soferii care circula cu viteza foarte mica pe drumurile publice

Distribuie:

Publicat:

Contrar credintei populare, nu toti soferii circula cu viteza pe strazile din Romania. Totusi, multi se intreaba daca este permis ca unii dintre conducatori auto sa circule cu 20 de km/h intr-o localitate unde limita este de 50 de km/h. Daca un conducator auto circula cu 20 de km/h intr-o localitate unde limita este de 50 de km/h si in preajma nu exista niciun indicator cu o limita minima de viteza, acesta nu incalca nicio lege. Doar pe cea a bunului simt, caci e posibil sa-i incurce pe ceilalti participanti la trafic.

Legea te pedepseste daca drumul are mai multe benzi pe sens

Totusi, exista tari unde legea ii pedepseste pe cei care circula prea incet pe prima banda si nu le permite celorlalti sa-i depaseasca. In Statele Unite ale Americii a fost adoptata o lege prin care vor fi amendati care merg prea incet pe banda de depasire a unui drum national sau autostrada. Din pacate, aceasta lege nu se aplica si in Romania, decat pe autostrazi, acolo unde exista o limita minima de viteza.

Conform codului rutier din tara noastra, conducerea unui autovehicul in mod nejustificat cu o viteza de cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie stabilita pe tronsonul de drum respectiv se pedepseste cu 2 sau 3 puncte de amenda. Pe autostrada, soferii nu pot circula, nejustificat, cu o viteza mai mica de 50 km/h.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img