joi, 28 martie, 2024

Codruta Kovesi, atentionata de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania

Distribuie:

Publicat:

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania transmite procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, o solicitare publica de incetarea “a presiunilor asupra Curtii Constitutionale inaintea pronuntarii cu privire la constitutionalitatea abuzului in serviciu”.

“Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania solicita public procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi, precum si liderilor de opinie, sa inceteze presiunile asupra Curtii Constitutionale inaintea pronuntarii cu privire la constitutionalitatea abuzului in serviciu, reglementat de Legea 78/2000”, transmite UNJR printr-un comunicat de presa.

Judecatorii sustin ca declaratiile Laurei Codruta​, potrivit carora “o decizie a CCR in privinta abuzului in serviciu intr-un alt sens decat cel sustinut de DNA ar fi “o incetare a luptei anticoruptie in Romania” si “un semnal pe care statul roman il da: «Gata, am luptat destul cu coruptia, nu mai trebuie sa luptam cu coruptia, nu mai trebuie sa investigam acest gen de fapte»”, reprezinta o forma de presiune asupra Curtii Constitutionale care e neconforma cu statutul de magistrat si principiul separatiei puterilor in stat”.

UNJR precizeaza ca prin astfel de afirmatii, “cetatenilor li s-a inoculat ideea ca s-ar opri lupta anticoruptie, acestia ajungand sa faca petitii pentru a cere CCR sa decida in modul dorit de DNA”.

“Ne ingrijoreaza extrem de mult faptul ca se inoculeaza tot mai des cetatenilor ideea ca, prin deciziile pe care le pronunta, Curtea Constitutionala ar deveni un inamic al luptei impotriva coruptiei, un inamic al cetatenilor. Aceste precedente pot fi catastrofale pe termen lung, pentru ca dinamiteaza increderea publicului intr-o institutie fundamentala intr-un stat democratic, ultimul bastion impotriva incalcarilor Constitutiei”, a spus judecator Dana Girbovan, presedintele UNJR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img