vineri, 29 martie, 2024

Codul portocaliu de ger se mentine. Vine codul galben de ninsori

Distribuie:

Publicat:

DRDP Iasi informeaza ca, la acest moment, circulatia pe drumurile nationale din regiune se desfasoara fara dificultate in majoritatea judetelor, cu mici exceptii in judetele Botosani, Neamt, Bacau si Galati, unde viscolul la sol a produs suluri de zapada pe unele sectoare. 

Carosabilul se prezinta umed, cu zapada framantata in strat de sub 2 cm grosime spre acostament, in judetele Botosani, Vaslui, Neamt si pe DN 17A, DN 17B si DN 18, in judetele Suceava si Bacau. Pana la orele pranzului, pe drumurile nationale din administrarea DRDP Iasi s-a actionat cu 133 de autoutilaje si s-au raspandit 427 tone material antiderapant (sare si clorura de calciu).  „Incepand de la primele ore ale diminetii, dar si pe parcursul noptii trecute, autoutilajele noastre de deszapezire au fost la strada, unde s-a actionat cu material antiderapant si cu lama, pentru indepartarea zapezii. Probleme deosebite nu au pus neaparat precipitatiile, ci mai ales vantul puternic si zapada viscolita, care in unele zone atinge inaltimea parazapezilor. In acest sens, in judetul Botosani s-a actionat cu 32 de autoutilaje, o atentie deosebita fiind acordata sectoarelor Botosani-Saveni, Botosani-Stefanesti sau Botosani-Dorohoi-Darabani, unde au fost scoase inclusiv autofrezele. De asemenea, zapada viscolita a necesitat interventia autofrezelor in judetele Galati si Neamt”, a detaliat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iasi. 

Mentionam ca, potrivit meteorologilor, incepand din aceasta noapte, codul portocaliu de ger se va instala pana in dimineata zilei de 1 martie in toata Moldova, cu temperaturi minime cuprinse intre -22 si -12 grade. 

De asemenea, incepand cu dimineata zilei de 26 februarie, sudul regiunii se va afla sub avertizare Cod galben de ninsori insemnate cantitativ si viscol, judetele afectate fiind Vrancea, Galati si Vaslui. Sudul tarii se va afla sub avertizare Cod portocaliu. „Deocamdata nu sunt probleme, dar suntem mobilizati in regim de permanenta pentru zilele urmatoare, cu material antiderapant si eventuale relocari de echipaje acolo unde este cazul, avand in vedere ca meteorologii anunta racirea vremii, dar si revenirea ninsorilor”, a completat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iasi. 

La acest moment, se inregistreaza ninsori slabe in judetele Suceava, Botosani, Bacau, Vaslui, Neamt si Iasi, iar temperatura aerului este cuprinsa intre -9°C la Campulung Moldovenesc (jud. Suceava) si Piatra Neamt si -2 C la Galati. Recomandam in continuare prudenta participantilor la trafic, adaptarea vitezei la conditiile de drum si, inainte de toate, sa nu plece in calatorii fara echiparea corespunzatoare a autovehiculelor si informarea cu privire la starea carosabilului.  DRDP Iasi sta la dispozitia participantilor la trafic pentru orice informatii despre starea drumurilor nationale din zona Moldovei, prin Dispeceratul sau deschis in regim de permanenta – tel. 0232/213168. Informatii actualizate despre starea vremii si a carosabilului pot fi obtinute si de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum si de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img