vineri, 19 aprilie, 2024

Combustibilii hepatici ideali. 10 super-alimente care detoxifica ficatul

Distribuie:

Publicat:

Exista multe alimente care pot ajuta la curatarea ficatului prin stimularea capacitatii sale naturale de a elimina deseurile toxice din organism. Necesitatea de detoxifiere sau dezintoxicare provine de la ingrijorarea ca toxinele ne bombardeaza constant organismul. Mananca aceste alimente zilnic pentru a ajuta la detoxifierea ficatului:

Lamaia
Ficatul iubeste lamaia. Acest fruct ofera o multitudine de antioxidanti, in primul rand vitamina C, si acestia ajuta ficatul sa produca mai multe enzime care va ofera mai multa energie si ajuta digestia.

Usturoi
Usturoiul contine numerosi compusi pe baza de sulf care activeaza enzimele hepatice responsabile de eliminarea toxinelor din organism. Acesta contine, de asemenea, alicina si seleniu, doua substante nutritive puternice, dovedite ca ajuta la protejarea ficatului de daunele toxice si in procesul de detoxifiere.

Iaurt
Iaurtul este un aliment excelent care ajuta ficatul sa scape de toxine. Include iaurtul in dieta de zi cu zi si de a culege mai multe beneficii.

Curcuma
Turmeric, unul dintre cele mai puternice alimente pentru mentinerea unui ficat sanatos, a fost demonstrat ca protejeaza acest organ impotriva deteriorarii si chiar regenereaza celulele hepatice. Curcuma stimuleaza, de asemenea, productia naturala de bila, imbunatateste functia de ansamblu a vezicii biliare.

Ulei de masline
Uleiul de masline este bun pentru ficat atunci cand este utilizat cu moderatie. Acesta ofera o baza de lipide pentru organism, dar si elemente active care ajuta la dilatarea canalelor biliare si la curatararea acestui organ de toxine.

Ceapa
Ca si usturoiul, ceapa este, de asemenea, bogata in alicina. Are si potasiu, fibre, fitonutrienti – flavonoide, care ajuta organismul sa elimine substantele chimice toxice.

Ceai verde
Ceaiul verde este incarcat cu catechine, un tip de antioxidanti care previne acumularea de grasime in ficat si imbunatesc functia hepatica. De asemenea, aceasta bautura protejeaza ficatul de toxine.

Sfecla
Este un alt aliment puternic pentru curatarea si sprijinirea functiei hepatice. Bogatia de flavonoide si betacaroten ajuta la stimularea si imbunatatirea functiei hepatice in general. Mai mult decat atat, sfecla purifica sangele.

Grapefruit
Este plin de limonoizi care cresc procesul natural de curatare a ficatului. Din moment ce acestea sunt bogate in antioxidanti si vitamina C, ele ajuta la cresterea productiei de enzime hepatice. Un pahar mic de suc de grapefruit proaspat ajuta la eliminarea toxinelor.

Mere
Continutul ridicat de pectina din mere elimina metalele toxice precum mercurul si plumbul, impreuna cu reziduurile de radiatii. Ele ajuta la eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Acest lucru permite ficatului sa se ocupe de procesul de curatare usor si eficient. Bea un pahar de suc de mere sau consuma aceste fructe zilnic, pentru ca poti ajuta la curatarea ficatului si dizolvarea calculilor bialiari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img