joi, 18 aprilie, 2024

Comisia de Dialog Social – judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Marti, 18 februarie, prefectul Mircea GOLOGAN a condus sedinta ordinara a Comisiei de Dialog Social, desfasurata in Sala “Alexandru Ioan Cuza”, din cadrul Institutiei Prefectului – judetul Vaslui.

La aceasta reuniune inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Vaslui, Gheorghe CHIRVASE a prezentat raportul privind rezultatele actiunilor intreprinse de Inspectoratul Teritorial de Munca, ca urmare a verificarii modului de respectare a duratei muncii si repartizarii programului de lucru, a conditiilor in care se poate modifica programul de lucru precum si respectarea interdictiei de a se efectua ore suplimentare in cazul contractelor individuale de munca cu timp partial.

Pe parcursul anului 2019 inspectorii de munca au efectuat un numar de 1171 de controale la agentii economici din judetul Vaslui. In cadrul controalelor au fost verificate si prevederile legale referitoare la contractele individuale de munca cu timp partial.

Inspectia Muncii la inceputul anului 2020, in perioada 13-23 ianuarie, a initiat Campania Nationala privind verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind incheierea, executarea, modificarea, suspendarea, inregistrarea si transmiterea in registrul general de evidenta a salariatilor a contractelor individuale de munca cu timp partial. In cadrul campaniei nationale au fost verificati 27 de angajatori, la cinci dintre ei constatandu-se abateri de la prevederile legale in vigoare si aplicandu-li-se sanctiunea avertismentului.

Inspectoratul Teritorial de Munca Vaslui va monitoriza in continuare modul de respectare a prevederilor legale privind incheierea, executarea, modificarea, suspendarea inregistrarea si transmiterea in registrul general de evidenta a salariatilor a contractelor individuale de munca cu timp partial, a declarat inspectorul sef Gheorghe CHIRVASE.

Prefectul Mircea GOLOGAN i-a asigurat pe membrii comisiei de toata colaborarea si sustinerea Institutiei Prefectului – judetul Vaslui, propunerile si sugestiile sa fie prezentate pentru ca eventualele problemele sa fie rezolvate in mod real si timp util.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img