sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Compresa detoxifianta contra tusei

Distribuie:

Publicat:

Compresa detoxifianta contra tusei va invioreaza si va limpezeste, atunci cand sunteti toropiti si aveti putina temperatura din cauza acumularii de mucus in bronhii. Ingrediente: 2 linguri de ghimbir ras, 5 linguri de otet de orez si 5 picaturi de ulei de menta (pentru copii, numai 2 picaturi).

Puneti ghimbirul si otetul intr-o cana de apa, dati-le intr-un clocot si dupa aceea infuzati 10 minute. Strecurati si adaugati uleiul de menta. Intrebuintati jumatate din lichid pentru a imbiba cu el o panza subtire, pe care o asezati pe piept, atat de fierbinte cat o puteti suporta. Apoi aco­periti-o cu un prosop. Res­tul fierturii se bea cu inghi­tituri mici.

Daca aveti posibilitatea sa achizitionati direct radacina de ghimbir, in dauna prafului de ghimbir gata ambalat in sticlute, faceti acest lucru fara sa stati pe ganduri. Aroma este mai puternica, dar si calitatile medicinale sunt mai bine puse in valoare. Ghimbirul proaspat trebuie sa fie tare la atingere si sa aiba aspect sanatos si curat. Se pastreaza la temperatura camerei, eventual la intuneric.

In mod traditional si istoric, consumul de ghimbir a fost mereu asociat cu efectele pozitive pe care le aduce sistemului gastro-intestinal.  Potasiul, magneziul, cuprul, manganul si vitamina B6 sunt cele mai importante elemente nutritive prezente in ghimbir. In medicina naturista, ghimbirul este considerat un factor important in procesul de eliminare a gazelor intestinale si de relaxare a tractului intestinal. Practic, aceasta mirodenie lupta cu succes impotriva compusilor inflamatori din stomac.

Ai rau de mare sau de miscare? Ghimbirul ta va ajuta la reducerea simptomelor asociate cu ameteala, greata sau voma. In aceeasi categorie, consumul de ghimbir poate reduce semnificativ senzatiile de voma si chiar voma in sine in cazul femeilor insarcinate, fara a avea alte efecte secundare. Ghimbirul mai are calitati revigorante, vasodilatatoare si de linistire a functiilor organsimului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img