vineri, 19 aprilie, 2024

Condimentul care actioneaza ca si chimioterapia

Distribuie:

Publicat:

Punctul forte al ghimbirului consta in continutul mare de substante vegetale protectoare. Specialistii sustin ca ghimbirul este unul dintre cele mai puternice remedii naturale din lume. Aceasta planta aromata originara din India este folosita in mod curent pentru a combate greata, tulburarile digestive si inflamatia. Dar cercetari recente ale Asociatiei Americane pentru Cancer au dezvaluit ca pudra de ghimbir poate fi folosita pentru a trata cancerul, dovedindu-si eficienta si in timpul chimioterapiei.

Potrivit healthyfoodhouse.com, experimentul desfasurat de cercetatorii de la Universitatea din Michigan a avut rezultate uimitoare: toate celulele canceroase care au fost expuse la acest compus au fost distruse. In termeni medical, acest proces poarta numele de apoptoza (moarte celulara programata).  Studiul care a avut ca tema eficienta ghimbirului in combaterea cancerului ovarian a condus la concluzia ca ghimbirul poate trata si preveni afectiunea. Aceasta radacina impiedica extinderea bolii.

Ghimbirul poate trata, de asemenea, cancerul de prostata. O publicatie britanica a dezvaluit rezultatele unei cercetari desfasurate in America: extractul de ghimbir a salvat viata unui pacient bolnav de prostata, distrugand celulele canceroase.Trebuie subliniat faptul ca celulele sanatoase au ramas intacte, dimensiunea tumorii reducandu-se cu aproximativ 56%.

Ghimbirul este indeosebi cunoscut pentru proprietatile digestive si impotriva senzatiei de greata. Ghimbirul proaspat te ajuta sa scapi de dureri abdominale, de gaze si balonare, de toxine, digestia se amelioreaza rapid. Aceleasi efecte benefice pot fi obtinute si prin consumul unei cesti de ceai de ghimbir.

„Desi este un condiment iute si condimentele iuti in general cresc aciditatea gastrica, ghimbirul, din contra, nu afecteaza mucoasa gastrica, ci creste cantitatea de mucus protector, ameliorand digestia. Mai mult, ghimbirul inhiba dezvoltarea bacteriei helicobacter pylori care este incriminata in patologia ulcerului”, a spus Ruxandra Constantina, medic de familie cu competente in apifitoterapie, potrivit adevarul.ro.

Ghimbirul are un gust iute si in acelasi timp racoritor. El poate fi de mare ajutor daca aveti dureri de cap sau greturi. Condimentul are rolul de a calma stomacul si de a indeparta senzatia de voma. In acest scop, se pot mesteca 2-3 fasii de ghimbir proaspat sau se ia un varf de lingurita de pulbere de ghimbir si se tine sub limba cateva minute, timp in care senzatia de voma va disparea. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img