vineri, 29 martie, 2024

Constructia unei sosele din Romania, blocata din cauza “pasarii cu gatul cret” care NU exista

Distribuie:

Publicat:

De ce nu s-a finalizat proiectul care viza constructia soselei de coasta din Constanta? Intens dezbatut, acest proiect, spune ministrul Turismului, nu s-a mai facut din cauza unei pasari cu gatul cret.

“La Constanta, am vrut sa realizam acea sosea de coasta. Si s-a spus ca nu se poate realiza din cauza ca exista nu stiu ce pasare cu gatul cret. Dar nu exista. I-am intrebat pe cei de la Mediu (n.r. – Ministerul Mediului) unde e aceasta pasare, sa ne-o arate pentru ca noi nu o identificam. Pasarea nu exista. Drept urmare, s-a blocat un proiect important pentru Romania: sosea de coasta exista in niste tari foarte importante, tari dezvoltate din punct de vedere al turismului, iar noi nu am putut sa o realizam”, a declarat ministrul Turismului MirceaTitus Dobre, scrie capital.ro.
Potrivit acestuia, proiectul, pornit din 2010, s-a schimbat, la ora actuala fiind transformat intr-un proiect de lege, aflat in Parlament. “Si chiar doresc sa fie votat in mod pozitiv, astfel incat sa putem realiza aceasta sosea de coasta. Lasand la o parte faptul ca discutam de aceasta pasare cu gatul cret, banii au fost dati de catre Comisia Europeana direct pentru acest proiect. Si nu s-a putut realiza pentru ca a venit cineva de la Mediu si nu a vrut”, a punctat oficialul.

Primul tronson al soselei, care va face legatura intre Portul Tomis si Plaja Modern, se intinde pe 2,6 kilometri, intreaga sosea de coasta urmand sa aiba 11 kilometri. Artera va pleca de la Amiralitate, apoi catre coasta Portului Tomis, intre strada Mircea cel Batran si plaja Modern.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img