vineri, 29 martie, 2024

Consumi organe de origine animala din comert? Nu o sa-ti vina sa crezi de ce sunt atat de ieftine

Distribuie:

Publicat:

Cu siguranta ai consumat aceste produse, insa nu te-ai gandit niciodata de ce costa atat • Toate se folosesc ca ingredient de baza in multe mancaruri traditionale romanesti • Pentru o parte din ieseni aceste produse pot fi inutile, insa exista multi care le cumpara si le consuma periodic sub diferite forme • Zeci de retete pot fi gatite fara costuri prea mari

In aproape fiecare supermarket sau magazin alimentar din Iasi se gasesc diferite sortimente de carne. Fie ca este vorba despre carnea de porc, de vita sau de pasare, toate sunt destinate consumului. De aici, in functie de preferinte, iesenii pot alege sortimentele dorite. In general, in supermarketuri si carmangerii carnea ajunge in “carcasa”, mai exact porcul sau vita sunt eviscerate, iar comerciantul poate transa parti din carcasa dupa preferintele clientului. In functie de partea aleasa, pretul difera. Daca este vorba despre o carcasa de porc, cea mai scumpa parte din ea este muschiul, apoi ceafa, iar pretul tot scade. Daca muschiul este cel mai scump si poate ajunge pana la 28 de lei daca este filetat, cele mai ieftine parti dintr-un animal ajung sa fie organele si oasele. Din organe, iesenii sunt obisnuiti in general sa pregateasca bucate traditionale de Craciun sau Paste, insa si in restul anului unii le prefera. Cu toate acestea preturile sunt extrem de mici. In medie, in Iasi un kilogram de ficat de porc se vinde cu aproximativ 5-6 lei, inima de porc cu aproape 4 lei, iar rinichii aceluiasi animal cu aproximativ 5 lei. CITESTE TOATE DETALIILE AICI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img